Campanie de strangere de idei pentru proiectul Capitală Europeană a Culturii 2021

0
65

Fundaţia Iaşi Capitală Culturală Europeană a desfăşurat săptămâna aceasta primele întâlniri importante din seria de consultări publice pe tema proiectului Iaşi – Capitală Europeană a Culturii 2021. Pentru a le transmite ieşenilor informaţii privind candidatura pentru titlul de CEaC şi pentru a-i stimula să se implice direct în acest proiect, au fost invitaţi la discuţii reprezentanţi din domeniul business/IT, din industria ospitalităţii, industriile creative şi oameni de cultură. De asemenea, va fi iniţiată o amplă campanie de comunicare ce va explica ce înseamnă acest program european şi care sunt beneficiile pentru oraş şi locuitorii lui.
În paralel cu activitatea de redactare a dosarului de candidatură, lucrăm la realizarea unui nou website www.iasi2021.ro, precum şi la planificarea şi implementarea unei ample campanii de comunicare. Am contactat deja o serie de personalităţi din lumea culturală care ne-au trimis mesaje de susţinere a Iaşului în această competiţie. De asemenea, continuăm efortul de deschidere către comunitate şi vom organiza noi întâlniri cu oameni care activează în domeniul cultural, fie că e vorba de artişti, arhitecţi sau profesionişti în organizarea evenimentelor culturale. Aş dori să mulţumesc tuturor celor care au participat la întâlnirile organizate de noi, am primit multe sugestii constructive şi idei valoroase şi sunt convins că, dacă reuşim să conlucrăm, să aducem laolaltă aceste experienţe şi energii, avem şanse mari să ducem Iaşul în etapa finală a selecţiei”, a declarat Iulian Boia, director executiv al Fundaţiei Iaşi – Capitală Culturală Europeană.
Reamintim că, până pe 20 septembrie, cei interesaţi pot depune proiecte culturale ce ar putea fi incluse în dosarul de candidatură al oraşului.
Acum 10 zile am lansat apelul la propuneri de proiecte culturale pentru agenda Iaşi 2021 – Capitală Culturală Europeană. Am primit deja 23 de propuneri, printre care şi primele două din Republica Moldova! Evident, nu e suficient, dar asta ne arată că există oameni care îşi doresc mai mult de la Iaşi şi sunt dispuşi să pună umărul la treabă”, a mai susţinut Iulian Boia.
Proiectele selectate pentru a face parte din agenda culturală Iaşi 2021 vor beneficia de finanţare pentru a fi implementate. Cuantumul finanţării va fi stabilit în urma definitivării bugetului general destinat agendei culturale. De asemenea, proiectele vor beneficia de consultanţa echipei de experţi pentru a fi detaliate şi integrate în programul cultural. Pentru a depune un proiect, cei interesaţi sunt rugaţi să completeze formularul disponibil pe http://bit.ly/1Q13dbd.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here