Campanie umanitara pentru Maria Franga. Ar putea ramane paralizata pe viata, daca nu se opereaza urgent in Thailanda

0
99

Suferinta pare sa fie principalul reper din viata familiei Franga din Mangalia. La doar un an dupa ce si-au inmormantat primul copil, cei doi parinti traiesc iarasi clipe dramatice, dupa ce medicii le-au spus ca Maria, al doilea lor copil, sufera de paralizie cerebrala.
Copila, in varsta de 12 ani, nu poate vorbi, merge foarte greu, ajutata de ghetele ortopedice si nici macar nu poate sa mestece mancarea. Mai mult decat atat, exista momente, in timp ce doarme, cand intra intr-o starea asemanatoare comei, care ii poate pune viata in pericol. Parintii au mers pe la toti medicii, in incercarea lor disperata de a-i oferi Mariei o viata cat de cat aproape de una normala. Au mers chiar si pana in China, unde fetita a primit 10 implanturi de celule stem, cu ajutorul carora a inregistrat progrese destul de mari.
Pentru a spune „Mama!”, pentru a mesteca sau a putea merge singura la toaleta, Maria are nevoie de alte implanturi cu celule stem, interventie care se poate face numai la Clinica “Better Being” din Bangkok (Thailanda), insa familia nu mai are cu ce sa le mai plateasca. Au dat tot ce au avut, au cerut ajutor peste tot pentru a-si ajuta copila, insa au ajuns la limita puterilor si ar fi pacat sa renunte tocmai acum. In sprijinul familei Franga a venit Asociatia “Salveaza o inima”, care a demarat de urgenta campania de strangere de fonduri, pe platforma https://salveazaoinima.ro/campaigns/maria-fraga/, unde oamenii cu suflet pot dona cu ajutorul unui card de credit sau prin Paypal. Totodata, pot dona si prin SMS, suma de 2 Euro, la 8832, cu textul “Maria”.
Acum un an, Asociatia “Salveaza o inima” a reusit strangerea fondurilor necesare pentru un caz asemanator, Nicolas Galatanu, care a fost operat la aceeasi clinica din Thailanda. Baietulul, pe atunci in varsta de 5 ani, suferea de o cumplita maladie care ii atrofia progresiv toti muschii, iar la un an de la interventia chirurgicala, Nicolas are o evolutie foarte buna a starii de sanatate si familia lui este foarte fericita“, declara Gabriela Ceobanu, psihologul Asociatiei “Salveaza o inima”.
Asociatia “Salveaza o inima”, infiintata pe data de 17 decembrie 2012, a reusit sa salveze, pana in prezent, peste 60 de copii cu malformatii grave. La campaniile umanitare organizate de Asociatie, s-au alaturat peste 50.000 de persoane si companii romanesti si internationale, inregistrandu-se pe platforma online donatii de peste 500.000 de Euro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − = 14