Campaniile AgoraPress! S.O.S.! O mama care isi creste singura cei trei copii are nevoie de acoperis la casa si rechizite pentru scoala

0
130

La cei 33 de ani, Iuliana isi creste singura cei trei copii, dupa ruptura de un sot alcoolic si violent si divortul pronuntat in anul 2015. Pentru a-si creste in conditii normale copiii- Roxana- 12 ani, Robert Andrei 11 ani si Marian Dumitru 7 ani, toti trei elevi la scoala din Holboca, cu rezultate bune la invatatura, Iuliana Lazar face eforturi supraomenesti.

 “Copiii locuiesc in conditii bune de igiena, sunt bine educati, au un comportament civilizat atat acasa cat si la scoala, iar mama face eforturi sustinute pentru a le oferi copiilor un minim de confort si un minim existential. Mama, Lazar Iuliana, face eforturi aproape supraomenesti pentru a-si creste cei trei copii. Mama munceste doar in tura de noapte pentru ca ziua sa aiba grija de copii si sa ajute cu ce se poate la construirea locuintei – cara materiale, face de mancare pentru muncitori, strange din jurul locuintei capetele care cad de la ridicarea acoperisului de lemn, cara balast cu roaba. Cei trei copii sunt foarte atasati de mama cu care petrec majoritatea timpului. Merg in oras cand este sarbatoare, fac treburi usoare prin gospodarie, intre mama si copii fiind o relatie foarte buna de intelegere si atasament reciproc”, se arata in ancheta sociala intocmita de Dana Mutea, asistentul social al Primariei Holboca

Acoperis la casa si rechizite pentru scoala

In prezent, Lazar Iuliana locuieste cu cei trei copii in gazda, intr-o camera modest mobilata. In urma cu un an, printr-o Hotarare de Consiliu Local i-a fost atribuit un teren pentru construirea unei locuinte. Pentru inceperea acesteia, mama celor trei copii a facut un credit bancar pentru care plateste o rata lunara de 850 lei, ramanandu-i pentru cresterea celor trei copii doar 1000 de lei pe luna. Din acest credit a reusit sa-si ridice din BCA o locuinta de doua camere si un hol, insa nu a mai reusit sa faca finisajele si acoperisul.

 “Constructia locuintei a fost facuta de catre doamna Lazar pe un teren atribuit de Primarie, printr-un credit bancar facut de susnumita pentru o perioada de 5 ani si cu spijinul unor agenti economici de pe raza comunei, care au dorit sa spijine aceasta mama care isi creste singura cei trei copii si o face cu implicare si responsabilitate. Consideram ca este in interesul celor trei copii sa aiba locuinta lor, pentru a nu se mai muta din loc in loc cu chirie, de aceea are ne voie de materiale de constructie pentru terminarea casei, de haine si rechizite pentru copii”, se mai arata in ancheta sociala.

Lazar Iuliana nu are nicio ruda in Holboca, care sa o spijine sau care sa isi asume acordarea unui sprijin material, drept pentru care, oamenii de bine care doresc sa ii intinda o mana de ajutor acestei mame singure cu trei copii, ne pot contacta la adresa redactia@agorapress.ro sau la telefon 0740.264.880.

Nelu PAUNESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here