Campaniile umanitare AgoraPress: 25 de cutii cu ajutoare ajung la copiii saraci din parohia Lungani- Voinesti

0
96

Saptamana aceasta, AgoraPress a donat 16 cutii cu haine si incaltaminte pentru copiii defavorizati din Parohia Lungani, comuna Voinesti. Aceste ajutoare vor fi distribuite catre copiii din comunitate prin grija preotului paroh Emilian Rotaru.

UPDATE: In data de 13 martie, AgoraPress a donat alte 9 cutii, de asta data cu jucarii, pentru copii saraci din parohia Lungani, comuna Voinesti 

Acest ajutor precede alte gesturi caritabile pe care AgoraPress le-a facut recent pentru persoane si familii defavorizate din municipiul Iasi. In cursul saptamanii trecute au primit haine, incaltaminte, jucarii si carti pentru scoala, dar si beletristica din opera sadoveniana, donate catre AgoraPress de catre Dan Herford, stranepotului marelui scriitor, Mihail Sadoveanu, copiii din urmatoarele familii:

Curbăt – din menaj la batrani, ofera educatie si creste singura doi copii

Familia este formată din 3 membri, dintre care 2 copii minori. D-na Curbăt este divorţată din anul 2016 lucrează ca îngrijitor bătrâni la domiciliu cu un program de patru ore şi realizează un venit lunar în cuantum de 500 lei. Ambii copii sunt elevi, la Colegiul Naţional de Artă Octav Băncilă Iaşi, respectiv Şcoala Elena Cuza Iaşi.

Familia locuieşte într-un apartament închiriat compus dintr-o cameră de locuit, mobilat şi utilat cu bunuri de strictă necesitate.  Minorii relaţionează cu tatăl, însă nu sunt sprijiniţi material sau financiar. Venitul familiei este format din salariul mamei de 500 lei şi alocaţiile de stat pentru copii, în cuantum de 168 lei.

Pentru familia Curbat, AgoraPress a donat haine, dulciuri si carti

Costea – o familie de artisti, mereu deasupra conditiei materiale   

Doamna Costea este divorţată  din anul 2008, având spre creştere şi educare 4 copii minori: trei minori sunt elevi la Colegiul Naţional de Artă Octav Băncilă Iaşi cu rezultate foarte bune la învăţătură, iar un copil este elev în clasa a-V-a la Colegiul Tehnic Ion Holban Iaşi, toţi copii frecventând cu regularitate cursurile şcolare. Mama este profesor de educaţie muzicală in mediul rural, cu un venit lunar de 850 lei şi nu este sprijinită de tatăl copiilor. Tata menţine legătura telefonic, însă destul de rar, iar contribuţia materială şi financiară pentru cei patru copii este sporadică. Familia nu beneficiază de alocaţie de susţinere familială sau altă formă de sprijin material sau financiar.

Cei 5 membri ai familiei locuiesc într-un apartament, compus din trei camere de locuit şi dependinţe modest mobilat şi întreţinut corespunzător,  proprietate a Primăriei Municipiului Iaşi, Direcţia Fond Locativ. Încălzirea locuinţei se face în sistem centralizat. Venitul familiei este compus din salariul mamei de 850 lei şi alocaţiile de stat ale copiilor în cuantum de 336 lei. Duminica canta cu copii in corurile bisericesti – “Un 30 de lei daca imi dau, e bun, e de o paine acolo”.

Pentru familia Costea, AgoraPress a donat 3 cutii cu haine, incaltaminte si carti

Ciasăr –“Nepoata vrea sa se faca judecator pentru a scapa de saracie”

Doamna Ciasăr are în grijă o nepoată pe numele Serena, elevă în clasa a Va la Colegiul Naţional “Costache Negruzzi” Iaşi cu rezulte bune. Minora provine dintr-o relaţie de concubinaj. Părinţii minorei s-au despărţit când aceasta avea o luna. După despărţire tatăl nu a mai ţinut legătura cu minora, nu a contribuit financiar la creşterea ei. În prezent mama minorei este plecată la muncă în străinătate (Italia) drepturile părinteşti fiind delegate bunicii materne. Minora se afla in evidenţă medicala cu “hipotiroidie” necesitând efectuarea unor analize din trei în trei luni. Bunica şi minora locuiesc într-un apartament proprietate personală a acesteia, compus din trei camere decomandate, bucătărie şi baie. Veniturile sunt compuse din pensia bunicii de 739 lei , alocaţia copilului – 84 lei şi sumele ocazionale pe care le trimite mama minorei.

Pentru Serena, AgoraPress a donat haine si 23 de carti

Racoviţă – 3 copii crescuti doar de tatal care lucreaza in constructii.

Concubinii Marius şi Vasilica sunt despărţiţi în fapt din anul 2013; din relaţia lor au rezultat trei copii minori: Ştefan, Darius Adrian si Alexandra Elena. După separarea părinţilor cei trei copii minori au rămas în grija tatălui. Toţi copiii sunt şcolarizaţi. Tatăl lucrează în constructii, cu forme legale, program: 08.00 – 17.30 şi se îngrijeşte singur de creşterea celor trei copii; mama nu se interesează şi nici nu contribuie material la nevoile de creştere şi educare ale minorilor. Condiţiile de locuit sunt precare, reprezentate de o cameră de cămin cu chirie,  cu o suprafaţă locuibilă de aproximativ 16 m.p. cu baie în interior, o bucătărie improvizată cu un aragaz cu butelie, un televizor şi un pat extensibil.

Pentru familia Racovita, AgoraPress a donat 3 cutii cu haine, jucarii si 15 carti.

Nelu PAUNESCU

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

60 − = 54