Cartel destructurat la Iasi! Dealerii “drogangiilor” din cluburile iesene, aduceau droguri direct din Columbia

0
221

La data de 10.06.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 6 inculpați, printre care Manuela Londono Meesters, capul gruparii de traficanti, originara din Medellin, si iranianul Castro Al Nimri, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată.
Măsura a fost dispusă după ce, la aceeași dată, 10.06.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași au prins în flagrant 3 dintre inculpați, după ce au comercializat peste 400 de comprimate ecstasy.
În cauză s-a reținut faptul că, în perioada august 2022-iunie 2023, inculpații au comercializat, în mod repetat, droguri de risc și mare risc, consumatorilor de pe raza județului Iași, inclusiv la petreceri organizate în cluburi, cât și la evenimente private cu concerte de muzică electronică și tehno.
Au fost puse în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliare, iar, în urma acestora, au fost descoperite aproximativ 100 de comprimate ecstasy, cantitățile de aproximativ 20 de grame cocaină și 50 de grame canabis, 5 cântare electronice de precizie, 3 grindere și sumele de 6.300 lei și 160 euro.
La data de 11. 06.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași, a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here