“Cartita” din Comisia de Urbanism a Primariei, aparata de Mihai Chirica. Controversatul Jan Chirita ramane in Comisia de Oportunitate

0
80

In sedinta ordinara de ieri, a fost stabilita noua structura a Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului si Urbanism, conform Ordonantei de Urgenta 100/2016, care aduce unele modificari in privinta componentei unei astfel de comisii. Astfel, a Comisiei respective sufera o serie de modificari. Astfel, din componenta acestei comisii vor face parte doar 7 membri, in loc de 13, cati erau pana ieri, la care se vor adauga si trei supleanti.

Din noua componenta a Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului si Urbanism fac parte arhitectii Mircea Grigorovschi (Registrul Urbanistilor din Romania), Mihai Driscu (Ordinul Arhitectilor din Romania), Mihai Codreanu (Facultatea de Arhitectura), Cristian Constantin Dutu, Sorin Iftimie (specialist arheolog istoric), Ana Maria Zup si inginerul Cristinel Tarna. Ca membri supleanti din noua structura a comisiei fac parte Marian Jan Chirita (Registrul Urbanistilor din Romania), Constantin Medaru (Ordinul Arhitectilor din Romania) si Lucian Cozma (Facultatea de Arhitectura). Secretariatul Comisiei va fi asigurat de Mihai Plamadeala si Florin Grierasu.

Practic, prin nouă reglementare privind urbanismul se prevede ca din aceasta comisie să nu mai poată face parte arhitecţi care au contracte cu Primăria. Asa se face ca din aceasta comisie au plecat arhitecţii Dragoş Ciolacu, Daniel Vişan si Ionel Oancea, dar a ramas agatat tocmai Marian Jan Chirita, tartorul de al carui nume se leaga toate proiectele controversate din oras,

“Nominalizarea domnului Chirita a venit de la Registrul Urbanistilor din Romania, unde membru cu drepturi depline este domnul Mircea Grigorovschi si supleant este domnul Marian Jan Chirita. Vom elabora un regulament pentru aceasta comisie in cursul lunii martie, respectand legea. Nu trebuie sa fim nici mai restrictivi si nici mai indulgenti decat prevede legea. Drept de libera practica au multi dintre cei nominalizati si nu vreau sa aduc printr-un exemplu altceva. Toti sunt arhitecti cu drept de libera practica si care pot prezenta proiecte si in mediul public si in cel privat. Restrictiile prevazute de lege, starea de incompatibilitate si eventualele incalcari ale prevederilor Ordonantei vor fi sanctionate pe masura ce ele ar putea aparea“, a declarat primarul Mihai Chirica.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here