Caruselul firmelor de casa la USV Iasi! Contracte de milioane de euro pentru paza USV si alte zeci de mii de euro pentru deplasarile stabilor din conducere

0
52

O mana de firme cu profile diverse apar in mod constant ca favorite ale achizitiilor publice organizate de Universitatea pentru Stiintele Vietii “Ion Ionescu de la Brad”din Iasi.  Din anul 2007 si pana in prezent USV Iasi a organizat 357 de proceduri de achizitii cu o valoare ce a depsit 84 milioane euro. Numai in cursul acestui an, valoarea achizitiilor organizate de USV s-a ridicat la 3,5 milioane euro, ponderea cea mai mare a acestora regasindu-se in anumite contracte de paza a obiectivelor universitatii din Copou.

In cursul acestui an, USV Iasi a incheiat contracte pentru prestari servicii de pază şi protecţie a bunurilor, valorilor, mijloacelor fixe şi personalului aparţinând Universităţii in valoare de 3 milioane de euro . Primul contract, in valoare de 1,4 milioane euro a fost semnat in data de 29 ianuarie, acestuia urmandu-I un contract subsecvent de 1,6 milioane euro cu aceeasi societate Nord Est Security Force,  firma controlata de Constantin Constantinescu in asociere cu Livia Constantinescu, Oana Elena Constantinescu si Andrei Robila , care in ultimii 4 ani a reusit sa isi adjudece mai multe contracte de prestari servicii de paza cu unitati publice precum ApaVital, Salubris, GASPC Iasi, CNAIR, UMF, Spitalul de Pneumoftiziologie sau IRO.  

Contracte pentru livrarea de combustibil in valoare de 325 mii euro, semnate in 2 luni

Alte contracte semnate anul acesta de universitatea prezidata de Gerard Jitareanu se refera la achizitia de combustibil premium, respectiv motorina Euro 5 si bezina fara plumb. Numai  in primele 2 luni ale acestui an, USV a semnat 4 contracte in valoare de 325.269 euro pentru o flota inexistenta. Mare parte dintre contracte au fost semnate cu firma Almatar Trans SRL, deținută de un fost polițist din județul Prahova, în prezent avocat, care se pare a fi un client de casa al zonei de de cercetare agricola, in urma cu un an, acesta  semnand un contract de 1,2 milioane lei cu Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Valu lui Traian pentru furnizarea de motorină EURO 5 necesară pentru alimentarea utilajelor agricole din dotarea stațiunii.

Carne de sute de mii de euro si reparatii de 12 milioane euro

Un alt furnizor de casa al USV este firma Filvas Servecom din Vaslui, cu care universitatea ieseana a semnat in primele 2 luni ale acestui an doua contracte pentru furnizarea de carne in valoare de …180.565 euro. De departe, cele mai mari contracte semnate de USV in ultima jumatate de an au fost cele atribuite firmei de constructii Grup Constructii Est pentru reablitarea cladirii C4, valoarea acestora depasind 12 milioane de euro, semn ca la USV Iasi se incaseaza bine de la viitorii agricultori si zootehnisti, dar se si traieste pe picior mare pe spatele acestora.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

46 + = 52