Castelul confiscat de Mitropolie, de la Miclauseni, gazduieste lansarea unei carti despre indiferenta ortodoxa

0
64

Marti, 7iulie, de la ora 14.00, la Castelul Miclăuseni din județul Iași, Editura Doxologia a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei va lansa cartea „Teologie ortodoxă şi ştiinţă. Conflict, indiferenţă, integrare sau dialog”, de pr. Răzvan Andrei Ionescu.
Editura Doxologia a pregătit un eveniment special pentru a marca lansarea pe piață a celei mai noi cărți semnată de pr. Răzvan Andrei Ionescu, „Teologie ortodoxă şi ştiinţă. Conflict, indiferenţă, integrare sau dialog”. Astfel, pe 7 iulie, de la ora 14.00, la Castelul Miclăușeni, publicul se va întâlni atât cu autorul, cât și cu diac. dr. Sorin Mihalache și prof. univ. dr. Nicu Gavriluță, decanul Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
Lucrarea „Teologie ortodoxă şi ştiinţă. Conflict, indiferenţă, integrare sau dialog”este o investigare de natură teologică structurată în trei părţi: o introducere generală în problematica şi tipologia raporturilor dintre ştiinţă şi teologie; o trecere în revistă a tipologiei şi evoluţiei raporturilor dintre teologia ortodoxă şi ştiinţă de-a lungul timpului; o analiză a raporturilor dintre teologie şi ştiinţă astăzi.
Pr. Răzvan Andrei Ionescu este paroh al parohiei ortodoxe române „Sfânta Parascheva – Sfânta Genoveva” (biserica Saint Sulpice) din Paris.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here