Cat costa sa ajungi general. 32 de prosti din Parlament te fac ofiter contra cost

1
60

Un proiect legislativ inițiat de 32 de deputați de la toate partidele politice a stârnit mai controverse la nivel național. Inițiativa este gândită să vină în sprijinul Armatei, prin atragerea de fonduri, dar promite, la schimb, grade militare.
Potrivit propunerii, românii care vor dona Armatei câte 50.000 de euro timp de 12 ani vor primi, la final, gradul de general în rezervă. Per total, acest grad va costa, așadar, 600.000 de euro. Şi alte grade vor fi disponibile, pentru cei dispuși să plătească sume mai mici. Fondurile astfel obținute ar urma să fie folosite exclusiv la “finanțarea procesului de fabricație pentru tehnică de luptă și muniții aferente, în baza unei licențe de producție pre-existente (pre-achiziționate) de către România, respectiv MApN”, precizează proiectul. “Eu cred că statul român trebuie să asigure finanțarea Ministerului Apărării și că un asemenea proiect de lege cu donații pentru armată, sigur, e bun, orice inițiativă … Încă nu am analizat-o, când va veni la minister pentru analiză ne vom exprima punctul de vedere. Armata României este cea mai apreciată instituție a statului român de către populație și consider că statul trebuie să facă eforturile necesare pentru finanțarea ei”, a spus ministrul Mircea Dușa, referitor la această inițiativă legislativă. Și vicepremierul Gabriel Oprea a declarat luni că nu este de acord cu proiectul de lege care prevede acordarea de grade militare pentru persoane care fac donații către Armată.

1 COMMENT

  1. GENERALI FARA ARMATĂ
    Se ştie că “javra ordinară”, intuind un profit personal în înlăturarea caracterului disciplinar-educativ al armatei, a desfiinţat serviciul militar obligatoriu, armata ţării devenind una pe hârtie, uşor de lăudat şi manevrat şi formată din mai mulţi generali decât militari. Aşa că proiectul de propunere legislativă referitor la câştigarea gradelor de general contra cost devine unul foarte firesc şi perfect normal întro viziune negustorească normală. Vă daţi seama că pentru 600.000 de euro se găsesc uşor câţiva Tălmăceni dornici să fie generali? Chiar şi ministrului Duşa, cel care “va analiza profund propunerea de finanţare a armatei”, îi mijeau mustăţile. Domnul Gabi Oprea se dovedeşte a fi foarte ferm: nu poate accepta această propunere, şi dacă ne gândim bine, aşa e normal; vă daţi seama că pentru cele patru stele, care din plutonier de mentenanţă l-a făcut general, ar trebui să scoată din buzunar nu mai puţin de 2.400.000 euro?, başca că (mişto cacofenie cu adresă) poate că ar trebui să mai dea ceva că nu a respectat condiţia de 12 ani pentru fiecare stea. În fond, Găbiţă ar face şi pe dracu’, chiar să nu trădeze Iohannisul (guvernul,da) numai să nu fie luat la refec pentru autoavansare sau pentru numeroşii colonei băsişti.
    Probleme sunt şi cu acel Coldea care nu s-a înaintat singur, asemeni lui Oprea, dar oricum Băsescu l-a făcut repede general, din căpitan cu geanta plină cu banii “economisiţi” din cele 12 milioane “plătite” pentru ziariştii răpiţi.
    Acum devine oarecum explicabilă reacţia eminentului, el îşi zice ziarist, Turcescu care ştia că gradul de colonel nu este chiar pe “daiboj”; numai automaestrul Cristoiu nu renunţă pentru că nu-i de colea să fii colonel chiar dacă nu ai făcut nicio zi de militărie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here