Ce a descoperit un bărbat din Iaşi, după ce și-a făcut arborele genealogic până la anul 1260

0
81

Un tânăr din Iași a vrut să-și cunoască originile strămoșești, așa că s-a apucat de o documentare minuțioasă privind arborele său genealogic, care a durat patru ani. Însă, așteptarea a meritat, deoarece bărbatul a aflat un detaliu cu totul neașteptat despre familia sa. Este rudă cu un mare domnitor român.
Un IT-ist din Iaşi şi-a făcut arborele genealogic până la anul 1260
Cu intenția de a-şi afla originile strămoșești, un programator din Iaşi şi-a făcut arborele genealogic ce a scos la lumină un detaliu foarte interesant despre familia sa. A străbătut cimitire și a răsfoit zeci de documente din arhive, până la anul 1260. De la străbunici a ajuns la rude care au trăit acum 762 de ani. Așa a aflat că este rudă cu Ştefan cel Mare. Demersul său inedit a durat patru ani, dar asta nu mai contează după ce a descoperit că se înrudește cu domnitorul moldovean.
A aflat că este rudă cu Ștefan cel Mare
În patru ani, Daniel Cantoreanu, în vârstă de 32 de ani, a reuşit să creeze arborele genealogic al familiei sale până în anul 1260. De la străbunici, programatorul din Iași şi-a continuat munca de cercetare, care a inclus şi multă deplasare pe teren, cu vizite în vechile cimitire românești, şi răsfoirea unor documente din arhive. Până în prezent, arborele genealogic al familiei lui Daniel Cantoreanu cuprinde nu mai puțin de 5.000 de persoane!
Am început cu pași mici, cu diverse povești care tot apăreau la diferite mese în familie şi am ajuns să umblu prin cimitire uitate de oameni şi să caut în arhivele naţionale diferite documente. Şi am ajuns la un arbore genealogic de 5.000 de persoane. E important de ştiut că oricine poate face asta, este dreptul nostru”, a declarat Daniel Cantoreanu, pentru Adevărul.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 − = 10