Cea mai scumpa casa din Iasi, scoasa la vanzare! Un fost primar al Iasului isi vinde casa cu 3,5 milioane de euro

0
98

Un adevarat castel inconjurat de o oaza de verdeata si liniste este scos la vanzare in Iasi, la pretul record de 3.500.000 euro. Proprietatea se afla amplasata chiar in mijlocul Gradinii Botanice din Iasi si apartine lui Ionel Onofras, unul dintre primii primari ai Iasului de dupa Revolutie.

Casa a fost proiectata dupa o schita din 1892 a arhitectului Ion Mincu si a fost construita in inima Gradinii Botanice in anul 2004, pe un domeniu de 1,3 hectare de tern, avand o suprafata utila de peste 1500 mp.

 “Constructia are 1550mp fiind amplasata pe un teren de 13.325 mp aflat intr-o oaza de verdeta si liniste, in incinta Gradinii Botanice din Iasi in apropiere de lac si de Manastirea Podgoria Copou. Intrarea la proprietate se face pe drumul de acces asfaltat si flancat de copaci seculari. Constructia permite destinatii diverse, de la locuinta pentru o familie care doreste liniste, aer curat si totusi sa fie in centrul orasului, pana la Boutiq hotel, restaurant cu gradini de vara sau gradinita cu o capacitate de peste 150 copii sau pur si simplu pentru investitie pe termen mediu si lung, sediu de firma”, se arata in prezentara conacului- castel.

Cine este Ionel Onofras?

Ionel (Bebe) Onofras a fost unul dintre primii ieseni ajunsi in Casa Patrata dupa caderea lui Ceausescu, in decembrie 1989. Astfel, la virsta de 26 de ani a devenit primar al Iasului. Mandatul sau a fost unul scurt durind din luna decembrie 1989 pina in februarie 1990. Printre functiile detinute in portofoliu se mai numara si cea de membru in consiliul director al Camerei de Comert. Postura care l-a prins cel mai bine pe Onofras este cea de om de afaceri. In trecut a fost proprieterul firmei “Occo Silhouette”, iar in momentul de fata conduce firma “Intercont”. In anul 2016 a fost condamnat definitiv la 4 ani şi 4 luni de închisoare, fiind acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune, dar a fost eliberat in anul 2018, in baza recursului compensatoriu.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here