Doar Miliția și sindrofiile tovarasesti ii mai pot tine în casa! Soluție inedită pentru a ține în casă bătrânii – Revelioanele “Epocii de aur”

0
53

In timp ce tinerii găsesc tot felul de resurse de a sta in autoizolare, pe bătrâni se pare că îi strâng casele în spate. Un ONG din Iași a găsit o idee năstrușnică care, daca va rezona cu nostalgiile vârstei a treia, își va atinge scopul mai mult decât orice ordonanța militară sau bâlbă televizată. Daca tinerii se pot uita la grătarele de sfârâie pe micile ecrane și pot mima că împrăștie fumul de frigărui din fotolii, de ce nu ar sta și bătrânii sa se savureze o porție de umor și muzică din perioada tinereții lor?

O dată cu decretarea stării de urgență, autoizolarea a fost recomandată ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului. Conform studiilor științifice, vârstnicii și persoanele cu boli cronice sunt cele mai expuse îmbolnăvirii. Constatăm cu regret că multe persoane ce fac parte din categoria de risc ignoră avertismentele și recomandările, refuzând autoizolarea.

Motivele care explică această atitudine sunt multiple: de la lipsa unor persoane de sprijin (rude, vecini) care să le asigure aprovizionare cu cele zilnice traiului, lipsa informațiilor complete și corecte despre pericolele contaminării, până la dificultatea de a renunța la anumite tabieturi.

Ignorarea avertismentelor și recomandărilor oficiale ca măsuri de prevenție a răspândirii coronavirusului reprezintă un fenomen larg răspândit la nivelul întregii țări. În acest context, solicităm Televiziunii Române introducerea în grila de programe a unui maraton de emisiuni de varietăți realizate în anii 1965-1990. Considerăm că #RevelioaneledeAltădată și alte emisiuni din arhiva de aur a TVR, –  renumitele programe cu Stela Popescu și Alexandru Arșinel sau Toma Caragiu, atât de îndrăgiți în perioada tinereții lor – ar putea reprezenta un stimulent în adaptarea la condițiile autoizolării la domiciliu”, a spus Alexandrina Dinga, președinte și membru fondator Asociația CIVICA, initiatoarea acestei gaselnite.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

37 − 30 =