Cel mai bun reporter al momentului se retrage din presa, dupa 26 de ani de gazetarie

0
44

Viorel Ilisoi, cel mai titrat reporter din Romania, si-a anuntat retragerea din presa, dupa 26 de ani de practicare a meseriei de jurnalist. Redam mai jos, integral, scrisoarea de adio adresata meseriei pe care a practicat-o, cu bucurie si talent inegalabil, jumatate din viata.

Mă retrag din presă. De o lună și jumătate sunt șomer. N-am primit decât oferte inacceptabile, adică sub limita subzistenței, dacă nu chiar în bătaie de joc, cum ar fi 50-100 de lei pentru un reportaj. Situația de față, având drept moț cele 8 luni în care nu am fost plătit de ziarele la care am scris (țeapă!), se prezintă ca un mare, mare căcat (big, big shit – pentru noii furculitionisti).
Mă retrag, după 26 de ani de presă, cu sentimentul că am fost zvârlit ca o cârpă. Cel puțin până la anul nu voi mai scrie la vreun ziar, site etc. – exceptând blogul meu, desigur, unde voi mai readuce la suprafață, din mâlul mânos al anilor buni, reportaje ce ar mai putea fi citite și azi.
Mâ întorc în Botoșani, într-un sat; mi-am găsit ceva acolo, temporar, fără nicio legătură cu presa. Ce va fi după aceea nu știu. Mă sprijin pe filozofia fotabaliștilor: viața merge înainte, balonul e rotund…
Vă mulțumesc tuturor pentru atenție, unora chiar pentru mai mult de-atât, și vă doresc presă bună!”, a postat Viorel Ilisoi pe pagina sa de facebook, in aceasta dimineata.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 3