Cele mai înfricoşătoare mistere ale omenirii

0
72

În istoria contemporană pot fi găsite numeroase exemple ale unor locuri sau poveşti înfricoşătoare despre care încă nu se poate spune cu exactitate dacă sunt invenţii sau întâmplări care trec de limita normalului. Listverse face o scurtă trecere în revistă a câteva dintre cele mai înfricoşătoare mistere ale omenirii.

shanti-devi
1. Shanti Deva Un mister care a şocat lumea este cel legat de Shanti Deva. În anul 1930, o fetiţă pe nume Shanti Deva, în vârstă de 4 ani, din Delhi, India, le-a spus părinţilor ei că a trait cândva într-un loc numit Muttra (în prezent Mathura), că a fost mama a trei copii şi că a murit la naşterea ultimului şi că numele său era Ludgi. Deoarece fata povestea toate acestea des, părinţii ei au început să facă investigaţii. S-a descoperit astfel că exista într-adevăr un oraş numit Muttra şi că o femeie pe nume Ludgi murise recent acolo. Apoi au dus-o pe Shanti în acea aşezare, unde ea a început să vorbească dialectul local şi unde şi-a recunoscut soţul şi copiii din viaţa anterioară. Fata a făcut chiar 24 de declaraţii pline de acurateţe care au confirmat fapte din viaţa lui Ludgi. Impresionant pentru un copil de numai 4 ani.
2. Piticul înfricoşător din Argentina În 2008, un pitic înfricoşător a fost filmat în Argentina. Jose Alvarez a declarat pentru ziarul local El Tribuno că a surprins creatura pe peliculă, în oraşul său natal, General Guemes, din provincia Salta. El a povestit: „Vorbeam despre ultima noastră aventură la pescuit. Se întâmpla dimineaţa. Am început să filmez cu telefonul mobil, în timp ce prietenii mei vorbeau şi râdeau. La un moment dat am auzit un zgomot ciudat, ca şi cum cineva ar fi aruncat cu pietre. Apoi am văzut că iarba se mişca. La început am crezut că era un câine, dar când am văzut piticul ni s-a făcut într-adevăr frică”. Mai mulţi locuitori ai oraşului au mărturisit la rândul lor că au văzut ciudata creatură.

OvertounBridge
3. Podul Overtoun Overtoun este un pod de lângă Milton, Dumbarton, în Scoţia, construit în anul 1859. A devenit celebru pentru numărul mare de întâmplări stranii în care câinii s-ar fi sinucis, sărind de pe pod. Incidentele au apărut iniţial în anii ’50 şi ’60, când căţeii săreau brusc în apă, pierzându-şi viaţa. În unele cazuri însă, câinii supravieţuiau, se recuperau, apoi săreau din nou de pe pod. Bizareria e că toţi câinii care săreau de pe podul Overtoun o făceau aproape din acelaşi loc, situat între ultimele două parapete de pe partea dreaptă a podului. Unii cred că podul este bântuit. În anul 1994, un bărbat şi-a aruncat copilul de pe pod, pretinzând că era antihristul. După aceea, a încercat sa se sinucidă.

SS Ourag
4. SS Ourang Medan În luna februarie a anului 1948, numeroase vase de lângă Indonezia au primit apeluri de urgenţă de la ambarcaţiunea olandeă SS Ourang Medan. Mesajul înfricoşător era: “Toti ofiţerii, inclusiv căpitanul, zac morţi prin cabine şi pe punte. Este posibil ca tot echipajul să fie mort”. Această transmisiune a fost urmat de una în cod morse, indescifrabilă, apoi de încă un mesaj sinistru “Eu mor”. Când primul vas de salvare a ajuns la locul semnalizat, au încercat să contacteze Ourang Medan, fără succes însă. Au fost trimişi câţiva oameni pe navă, iar ceea ce s-a descoperit acolo a şocat echipa de salvare. Toate persoanele de la bord erau moarte, cu ochii deschişi şi îndreptaţi către soare, cu braţele întinse şi cu feţele pe care li se putea citi groaza. Chiar şi câinele echipajului era mort, surprins cu colţii îndreptaţi către un duşman nevăzut. În timp ce se apropiau de cadavre, echipa de salvare a simţit un fior, deşi temperatura era de peste 40 de grade Celsius. S-a luat decizia ca vasul să fie remorcat până în port, dar brusc a început să iasă fum din carena navei. Oamenii au părăsit locul şi abia au avut timp să se depărteze, înainte ca Ourang Medan să explodeze şi să se scufunde.

inchisoarea-alcatraz
5. Celula 14D din închisoarea Alcatraz În celula 14D din închisoarea au murit numeroşi condamnaţi. Despre această celulă, gardienii susţineau că este bântuită. Printre poveştile despre morţile suspecte din această celulă sunt acelea cu deţinuţi care, deşi erau singuri în încăpere, mureau în urma unei strangulări.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here