Celebru medic neurolog din Suedia, terorizat de doi derbedei din Politie. Miza – o vila in centrul Iasului

0
103

Vasile Boanca, medic neurolog stabilit de 35 de ani in Suedia, este victima a doi derbedei in uniforma. De mai bine de un an de zile, medicul, revenit in tara pentru a-si vinde apartamentul situat in vila in din strada Cuza Voda nr. 35, in care locuiesc si cei doi „calai” ai sai, este victima unor abuzuri mafiote prin care se urmareste confiscarea locuintei sale.

Totul a inceput in anul 2017 cand, dupa pensionare si dupa decesul sotiei sale, medicul s-a intors in locuinta sa din Strada Cuza Voda nr 35. In vila cu 5 apartamente de la aceasta adresa, medicul detine o unitate locativa, iar cei doi indivizi cate 3 si respectiv un apartament.

Pentru a crea un confort optim, am efectuat lucrari de reparatii capitale in aceasta locuinta, fapt care i-a deranjat in mod vadit pe vecinii mei din acest imobil, suspectii M.C. si N.M., care doreau sa se extinda si sa ocupe in lipsa mea aceasta locuinta. Cei doi suspecti s-au aratat nemultumiti de prezenta mea in acelasi imobil, „recomandadu-mi sa prasesc urgent locuinta” si oferindu-mi o suma derizorie de bani, in caz contrar, imi vor face viata un iad. Intrucat am refuzat sa dau curs ordinului lor de a-mi parasi locuinta, acestia au inceput sa se poarte cu mine intr-un mod agresiv”, a spus Vasile Boanca.

Vizitatori si clienti, alungati in mod huliganic

Ulterior acestor sicane, medicul a inteles ca motivul acestora era dat de faptul ca cei doi ii vanau locuinta, in ideea de a o cumpara la un pret de nimic, respectiv 20.000 de euro. Pentru ca medicul Boanca nu a cedat in fata presiunilor celor doi, respectiv sa le vanda locuinta la acest pret, asta i-a adus mari necazuri.

In primul rand s-a creat o atmosferra de ostilitate a celor doi fata de mine, acestia urmarindu-ma in permanenta si umarind persoanele care veneau in vizita la mine. In mod frecvent, musafirii erau chestionati asupra scopului vizitelor lor de catre cei doi suspecti. In aceste conditii, am decis sa vand apartamentul si sa-mi cumpar o alta locuinta, fiind convins ca in felul acesta voi scapa de teroarea si  hartuirea exercitata de cei doi. Din pacate, suspectii au blocat orice initiativa a mea de a vinde acest apartament unei terte persoane, alungand toti clientii care se interesau de apartament. Majoritatea clientilor au fost acostati de cei doi spunandu-li-se ca apartamentul nu e de vanzare, lasand sa se inteleaga faptul ca ei ar avea un drept de preemptiune si nimeni nu poate trece peste ei”, a declarat Vasile Boanca.

Reporterii AgoraPress au incercat sa-i contacteze pe cei doi, dar acestia nu au fost de gasit.

Amenintat cu moartea in propria casa

Incepand din anul 2017, cu prilejul revenirii medicului in tara, si pana in prezent, cei doi vecini au exercitat o hartuire continua asupra lui Boanca, somandu-l in nenumarate randuri „sa plece de unde a venit, intrucat nu are ce cauta acolo, sa parasesca locuinta cat mai urgent posibil”.

Totodata, suspectii, in repetate randuri, au intrat in locuinta mea fara permisiunea mea, desi eu ma aflam in locuinta. M-au injurat si m-au amenintat cu moartea, precum si cu incendierea bunurilor. I-am invitat sa paraseasca locuinta, situatie in care cei doi mi-au adresat injurii grave si amenintari cu moartea daca mai stau mult in acest apartament. Tensiunea incordata creata de amenintarile celor doi m-a afectat profund psihofizic, agravandu-mi starea de sanatate si creandu-mi o temere profunda. In perioada 2017 si pana in prezent, suspectii au desfasurat in mod concertat activitati infractionale de amenintare, violare de domiciliu, hartuire si tulburarea de posesie a locuintei”, sustine medicul.

Vila din strada Cuza Voda 35, un imobil evaluat la peste 500.000 euro

Metode machiavelice de teroare

Ca si cum nu ar fi fost de ajuns aceste presiuni mafiote asupra batranului, cei doi derbedei (n.r. da, derbedei, pentru ca numai o scursura umana de cea mai joasa speta poate sa incalce in mod atat de brutal drepturile si libertatile celorlalti si sa mai fie si purtator de uniforma a Ministerului de Interne), au nascocit noi metode prin care sa-l determine pe medic sa renunte la apartament.

Pentru a ma determina sa parasesc locuinta, Munteanu Constantin a deversat in boxa amenajata la subsol, dejectii porcine. Potrivit imaginilor luate de camerele de vederi din subsol, s-a putut observa foarte clar cum cei doi au carat mai multi saci cu dejectii pe care le-au rasturnat in camera de la subsol in luna august a anului 2017. Ca urmare a acestui fapt, cei doi mi-au distrus parchetul din acea incapere si mi-au afectat tencuiala interioara. Mai mult, pentru ca acele imagini sa nu ajunga la organele de ancheta,  acestia au inscenat furtul telefonului meu. Cei doi au intrat in numeroase randuri in locuinta mea fara consimtamantul meu, prilej cu care au pretins ca sunt comisari de Politie si ca au dreptul sa efectueze masuratori si sa imi controleze actele de proprietate. Mai mult decat atat, in cursul lunilor iunie-august 2018, suspectii m-au amenintat cu bataia si cu moartea, motivand ca nimeni din Politie nu-mi va face dreptate si niciun politist nu va trece peste cuvantul lor”, declara medicul.

Singur impotriva tuturor

Fata de toate acestea, dupa un an de teroare, din partea celor doi vecini, Vasile Boanca s-a hotarat sa isi caute dreptatea in instanta. Dupa mai multe cautari pe cont propriu, incercari amiabile de solutionare a situatiei si ore de asteptare pentru o audienta la sefii celor doi (n.r. cei doi au fost identificati ca fiind ofiteri la Politia de Frontiera), medicul a decis ca e timpul sa apuce taurul de coarne si sa se apere. 

In cursul lunii septembrie 2018, suspectii au turnat o substanta acida, posibil acid sulfuric, in dreptul usii de la intrare in biroul meu de la demisol, in ideea de a-mi aminti ca amenintarile lor cu moartea pot fi concretizate in mod efectiv. Cei doi m-au amenintat de nenumarate ori cu moartea, cu incendierea incaperii de la demisol si ca vor pune pe cinerva sa-mi faca capatul daca nu parasesc locuinta. In permanenta, suspectii au mizat pe faptul ca nu voi mai reveni in tara si ca m-as putea dispensa usor de acest apartament. Absolut niciuna din persoanele contactate de mine din randul autoritatilor publice, respectiv de la Politia de Frontiera, nu a stat de voirba cu minel fiind trimis la plimbare. De fiecare data, in mod invariabil, mi se punea intrebarea: „Cat mai stati in Romania si cand plecat in Suedia?” desi nu le comunicasem acest detaliu. Am inteles inca o data ca nu-mi poate fi asigurata linistea si securitatea sociala in conditiile in care amenintarile suspectilor sunt de o gravitate atat de mare si in conditiile in care nicio autoritate de Politie nu mi-a acordat sprijin si protectie fata de acesti infractori”, a conchis amar medicul stabilit de decenii bune la Stockholm. Toate marturiile lui Vasile Boanca sunt intarite de doi martori care au surprins in cateva randuri modul in care cei doi au exercitat presiuni asupra batranului.

In prezent, impotriva celor doi politisti a fost depusa o plangere penala la Parchetul de pe langa Tribunalul Militar Iasi pentru infractiunile de hartuire, amenintare, violare de domiciliu, distrugere si tulburare de posesie.

Radu SEICARU

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here