Centrul de Dezvoltare Ness de la Iasi a creat 200 de locuri de munca, in perioada 2014- 2016

0
68

Ness România, parte a Ness Digital Engineering, unul dintre cei mai importanţi furnizori globali de servicii IT, a creat la Iaşi 200 de locuri de muncă, în perioada mai 2014 – mai 2016, datorită cererii în creştere pentru serviciile furnizate de companie.

Ajutorul de stat acordat companiei  Ness, in cuantum de 5,4 milioane euro, a fost  acordat în baza schemei pentru sprijinirea investiţiilor care promovează dezvoltarea regională, prin utilizarea tehnologiilor noi şi crearea de noi locuri de muncă, instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 797/2012. De asemenea, Ness România trebuia să realizeze o investiţie în echipamente IT, cu îndeplinirea condiţiei de a fi inovativă sau de a avea o componentă ITC de maximum 20%.

Din anul 2012, Centrul de Dezvoltare Ness de la Iaşi este situat în clădirea de birouri clasa A United Business Center 2 din ansamblul urbanistic Palas, dezvoltat de grupul Iulius. Parteneriatul dintre cele două companii a fost extins la Timişoara, unde a fost deschis cel de-al doilea Centru de Inovație Tehnologică Ness din România, situat în ansamblul multifuncţional Openville. Viitorul centru de afaceri al Timişoarei va reuni şapte clădiri de birouri clasa A, funcțiuni de retail, parc și divertisment, şi este realizat tot de către grupul Iulius.

Radu SEICARU

Despre Ness

Centrul de Dezvoltare Ness de la Iaşi este unul dintre pilonii de succes pe care se sprijină strategia de dezvoltare a companiei Ness Digital Engineering la nivelul Europei. Ness Digital Engineering este lider de renume global în domeniul dezvoltării de produse şi platforme software, big data, user experience design şi servicii digitale. Ness Digital Engineering pune la dispoziţia clienţilor săi un portofoliu extins de soluţii şi servicii, folosind un model global unic de livrare, care combină echipe locale, în regim offshore şi nearshore.

Ness Digital Engineering are peste 4.000 de angajați care colaborează îndeaproape cu clienții din America de Nord, Europa și Asia, prin intermediul centrelor tehnologice și de design, care funcționează în India, Slovacia, România, Marea Britanie, Israel și Statele Unite. Ness Digital Engineering are peste 200 de clienţi în peste 20 de ţări, între care se numără multe companii din topul Fortune 1000 și Software 500, din domenii cheie care includ educația, media și piața editorială, servicii financiare, turism, transport și divertisment, comerț, sport, software și tehnologie de înaltă calitate. Ness Software Engineering Services este o companie privată, deținută în totalitate de The Rohatyn Group.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here