Centrul de vaccinare de la USAMV Iași a devenit operațional

0
66

Centrul de vaccinare din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) a devenit operațional începând de astăzi, 15 februarie 2021. Conform orarului de vaccinare, persoanele programate se pot prezenta în intervalul orar 8.00 – 20.00 în campusul universitar. Mai exact, amenajarea Centrului a fost prevăzută pentru spațiul din cel mai nou cămin al USAMV unde lucrează echipa de vaccinare. Tot aici au fost organizate spații pentru pregătirea momentului vaccinării, imunizarea propriu-zisă și supravegherea post-vaccinare pentru a vedea dacă apar reacții adverse și a oferi tratament suplimentar.

”Am obținut acordul DSP-ului încă de săptămâna trecută și începând de astăzi suntem la dispoziția ieșenilor cu un nou Centru de Vaccinare, în care deja sunt înscrise pentru astăzi 110 persoane. Ne bucurăm că am putut veni în ajutorul comunității ieșene cu acest nou Centru de vaccinare și credem că promovarea ideii de a te vaccina pentru a îți salva viața intră și în atribuțiile unei Universități responsabile, așa cum suntem noi. Ne dorim să informăm comunitatea printr-un exemplu, că putem asigura și noi un suport instituțional, nu numai pentru cadrele didactice și personalul didactic și nedidactic din Universitate, dar și pentru ceilalți membri ai comunității ieșene”, a declarat prof. univ. Dr. Liviu MIRON, prorectorul cu cercetarea științifică și relațiile internaționale a USAMV Iași.

Reamintim că la USAMV Iași semestrul al II-lea, al anului universitar 2020-2021 a început astăzi, 15 februarie 2021, pentru toate formele de învățământ, activitatea didactică desfășurându-se în sistem hibrid, atât online cât și față în față (onsite).

 Aida POPA

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here