Centrul Expozitional “Moldova”, gaura neagra abandonata dn capatul Iasului, mai inghite niste bani publici

0
62

Clădirea Centrului Expozițional „Moldova” va fi reabilitată termic. Mai multe spații vor fi reproiectate și amenajate pentru a putea oferi o mai mare atractivitate pentru firmele care doresc să-și desfășoare activitatea în locațiile respective, asta in conditiile in care agentii economici care au incercat sa fie atrasi prin diverse tertipuri au refuzat pe capete sa inchirieze spatii in aceasta cladire. Un proiect de hotărâre în acest sens urmând a fi supus spre dezbatere și aprobare în ședința de miercuri, 29 mai, a Consiliului Județean.
Aleșii vor trebui, astfel, să se pronunțe în legătură cu aprobarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție „Refuncționalizare Centru Expozițional Moldova — în vederea creşterii eficientei energetice”.

Clădirea Centrului Expozițional Moldova în forma actuală prezintă la interior spaţii ample de expunere ce nu pot fi valorificate corespunzător din cauza dimensiunilor prea mari şi a imposibilităfii găsirii unui scenariu de utilizare integrală. Interiorul are un aspect industrial şi nu dispune de lumina naturală necesară şi nu are o relaţie cu exteriorul din cauza raportului plin-gol în favoarea plinului al perefilor de închidere (exteriori). Din punct de vedere al eficientei energetice, spațiul este necorespunzător. Clădirea nu are suficientă masă termică şi este greu de climatizat, încălzit sau răcit, deoarece spaţiile interioare sunt deschise către spalii majore, iar închiderile exterioare sunt realizate din panouri. Prin Avizul nr. 4 din 16.05.2024 al Consiliului Tehnico Economic din cadrul Consiliului Judefean Iaşi s-au aprobat Doctunentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție precum şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investifie Refuncționalizare Centru Expozifional Moldova — în vederea creşterii eficienfei energetice”, se arată în nota de fundamentare care însoțește proiectul de hotărâre. (M.G.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here