CFR Marfa, obligata sa il repuna pe Dumitru Anchidin director al Sucursalei Iasi

0
62

Tribunalul Iași a pronunțat miercuri o hotărâre prin care obligă CFR Marfa să îl repună în funcția de director de sucursala pe Dumitru Anchidin, concomitent cu plata drepturilor salariale de la data revocării, până la data punerii deciziei în aplicare efectivă.

Admite contestaţia formulată de contestatorul Anchidin Dumitru cu domiciliul procedural ales la Cabinet Avocat (…) în contradictoriu cu intimata Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă „CFR Marfă” SA. Anulează decizia nr. 1483/29.07.2020, emisă de intimată. Obligă intimata la reintegrarea contestatorului în funcţia deţinută anterior emiterii deciziei nr. 1483/29.07.2020, respectiv cea de director al Sucursalei Moldova din cadrul SNTFM „CFR Marfă” SA, denumită în prezent „manager al Centrului Zonal de Marfă Iaşi”. Obligă intimata să plătească contestatorului o despăgubire egală cu drepturile salariale aferente funcţiei din care a fost revocat, începând cu data de 01.08.2020 şi până la reintegrarea efectivă. Obligă intimata să plătească contestatorului suma de 2000 lei, reprezentând cheltuieli de judecată (onorariu avocat). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare ce se va depune la Tribunalul Iaşi. Pronunţată astăzi, 17.11.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Document: Hotarâre  2513/2021  17.11.2021”, se arată in hotararea Tribunalului Iași.

Această hotărâre a Tribunalului Iași de la fond este un al doilea dosar prin care s-a contestat revocarea din funcția de director de Sucursală. Săptămâna trecută s-a judecat în favoarea lui Anchidin un alt dosar în care s-a contestat desfacerea contractului de muncă.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

43 − = 36