Chirica a aruncat Iasul in haos. Strazile din zona centrala, blocate fara preaviz. Nu se circula pe Sf. Andrei si Cantemir

0
68

Tehnocratul Mihai Chirica este depasit de functia pe care o detine. Pe masura ce se adanceste in acest mandat, Chirica pare tot mai paralel cu realitatea edilitara, iar masurile pe care le dispune sunt menite sa arunce orasul in haos. In cursul acestei dimineti, toate drumurile care duc spre Palas, din zona Alexandru cel Bun, Gara sau Nicolae Iorga, erau blocate. In timp ce lucrarile de pe b-dul Cantemir au fost anuntate, strada Sf. Andrei se afla inchisa in afara oricarui anunt prealabil de interventie. Un angajat nauc, cu un telefon la ureche, postat la un capat al strazii, ridica habarnist din umeri atunci cand era intrebat daca se desfasoara lucrari si cat dureaza. „Nu stiu! Eu am fost pus sa nu intre masini”, isi motiva rolul acest anagajat. De asemenea, un blocaj asemanator a fost instituit in zona Primaverii, dar si pe Splai Bahlui.trafic blocat-1000

De abia in cursul acestei dimineti s-a semnat dispozitia de blocare a acestor strazi”, au sustinut reprezentantii Primariei Iasi.

Într-o informare remisa in urma cu cateva minute, sefii Primariei anunta faptul ca in această dimineață au început și lucrările de reabilitare și modernizare a str. Sf. Andrei. În acest context municipalitatea a impus, cu acordul Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Iași, o serie de modificări și restricții de circulație.

Astfel, traficul rutier va fi complet închis pe str. Sf. Andrei între intersecția cu str. Colonel Langa (benzinăria Petrom) până la intersecția cu str. Gh. Ghibănescu. Circulația rutieră va fi deviată pe Splai Bahlui – Mal Stâng, care va avea circulație cu dublu sens între intersecția cu str. Alexandru Ipsilanti Vodă și str. Gh. Ghibănescu. De asemenea, în vederea fluidizării traficului, semafoarele din intersecția Splai Bahlui – Mal Stâng cu str. Gh. Ghibănescu vor funcționa în galben intermitent.

Reabilitarea și modernizarea str. Sf. Andrei va dura maxim două luni și face parte dintr-un program de lucrări care cuprinde reabilitarea a 11 străzi din mai multe zone din oraş: str. Atelierului, str. Cazărmilor, str. Iancu Bacalu, str. Sf. Petru Movilă, str. Sf. Andrei, str. Tănăsescu, str. Dealu Bucium, Fundac Bucium, Fundac Păun, Fundac Socola și str. Plopii fără Soț. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 12,7 milioane lei, iar executantul este asocierea SC Conest SA – SC Viarom Construct SRL.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here