Chirica a devenit amnezic. Edilul retracteaza toate afirmatiile facute despre sobolanii din conductele ApaVital

0
69

Afirmatiile facute recent intr-un interviu acordat publicației online Green Report de catre primarul Iasului, Mihai Chirica, sutn retractate in totalitate de edil. Pentru ca tupeul sa fie maxim, in lipsa ueni scuze publice pentru afirmatiile iresponsabile, edilul arunca vina pe presa care i-a preluat declaratiile.

În legătură cu speculațiile și exagerările făcute de unele institituții media în legătură cu unele declarații pe care le-am facut, doresc să fac o serie de precizări destinate corectei informări a opiniei publice. Încă de la început, susțin și subliniez faptul că am încredere deplină în calitatea apei potabile furnizate de ApaVital SA! Afirmațiile mele care au alimentat nevoia de senzațional a unor instituții media se refereau strict la un incident petrecut în urmă cu 10 ani, situație confirmată, de altfel, și de către domnul manager al ApaVital SA, Ion Toma, într-o declarație de presă dată astăzi.

Am făcut referire la incidentul respectiv tocmai pentru ilustra plastic diferența uriașă dintre situația din urmă cu 10 ani și cea de acum în ceea ce privește calitatea serviciilor de apă și canalizare din municipiul și județul nostru. În urma unor investiții în valoare de peste 400 de milioane de euro gestionate mai întâi de Regia Autonomă Județean de Apă Canal, apoi de ApaVital SA și coordonate de Asociația Regională a Serviciilor de Apă Canal Iași, sistemul de gestiune a apei potabile și a apelor uzate a devenit modern, ecologic, eficient și 100% sigur pentru populație.

În urma unor investiții similare susținute cu fonduri europene, aceeași creștere substanțială a calității serviciilor s-a petrecut și în ceea ce privește gestiunea deșeurilor, prin Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor în municipiul şi județul Iași.

Ca o dovadă în plus a încrederii municipalității în calitatea apei potabile furnizate de ApaVital SA, Primăria Municipiului Iași a lansat, susține și va extinde proiectul „Apă fără Plastic”, care constă tocmai în amenajarea unor surse publice de apă potabilă din rețeaua municipală.

În concluzie, am încredere totală în calitatea apei potabile furnizate de ApaVital SA și consider că sistemul de alimentare cu apă și canalizare este unul dintre cele mai performante și mai sigure din România și chiar din Europa!”, a sustinut Mihai Chirica intr-o declaratie de presa facuta in urma cu putin timp.

Reamintim faptul ca primarul Iasului a afirmat in publicatia amintita ca : “Este greu să gestionezi o apă 100% potabilă. Aţi făcut o verificare să vedeţi cum gestionează ei calitatea apei? Eu personal n-am încredere în rețeaua publică. Eu nu-mi las copiii să bea de la chiuvetă, pentru că eu ştiu ce-i pe conducte. Acum câţiva ani, a fost o avarie la priza Chirița, unde este stația de tratare, şi au folosit o conductă abandonată de ani de zile, care fusese folosită de oamenii din zona pentru dejecţii, conductă care avea în ea şobolani morți de ani și ani de zile. Aia e crimă cu premeditare

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here