Chirica către putorile de la CSMS: „Plecaţi din Iaşi, că nu stă un oraş în genunchi ca să vadă câtă bătaie luaţi acasă!”. Performanta sau eject!

0
81

La nivelul Primăriei Iaşi nu s-a luat încă o decizie în ce priveşte clubul de fotbal CSMS, ci doar s-a prezentat o stare de fapt în urma căreia se aşteaptă o decizie din partea conducerii clubului din Copou. Cu toate acestea, primarul Mihai Chirica este hotarat sa scape de clubul de fotbal din Copou, care greveaza bugetul local, in conditiile in care nu va gasi intelegere.

Având în vedere şi rigorile pe care le avem, având în vedere şi constrângerile bugetare, şi faptul că echipa a pus salariile în faţa prestaţiilor şi în faţa performanţei, şi faptul că este anormal ca un jucător să se plângă că nu-i plăteşte cineva salariul, în condiţiile în care nu face mare lucru pe teren, putem să gândim continuarea colaborării cu clubul de forbal în condiţiile în care fondul de salarii se diminează cu 30%. Este anormal să existe jucători care şi-au primit salariile de la începutul anului şi nu au jucat o oră pe teren, dar aceiaşi oameni fac presiune pe bugetul local ca să le asigurăm fondul de salarii”, a declarat primarul Mihai Chirica.

„Nu pot să dau câte un Logan pe lună unor jucători care ne fac de râs!”

Pe fondul declaratiilor făcute de unii dintre jucătorii de la CSMS, că vor pleca de la club daca nu vor fi platiti la nivelul pe care si-l doresc, edilul a răbufnit.

A ieşit Voicu să spună că în iarnă pleacă toţi. Da, să plece frate, odată! Nu poate să stea un oraş întreg în genunchi, să se închine la nişte jucători, cu gândul că ei fac presiune că pleacă. Da plecaţi fraţilor, că nu vă ţine nimeni cu forţa! Cu salariul ăsta, în care s-au obţinut doar 12 puncte în 15 etape, în care ne-am săturat să vedem câte bătăi luaţi acasă, iertaţi-mă, da ăsta nu e fotbal de calitate pentru care eu, cu banii ăia, să mă duc să rup din problemele ieşenilor şi să dau cîte un Logan pe lună unor jucători care ne fac de râs! N-aţi găsit omul! Căutaţi-vă alt oraş, alt primar, alt sponsor!”, a spus Chirica.

„Pe banii statului trebuie sa te supui unor reguli de performanta”

Potrivit edilului, în condiţiile în care fondul de salarizare pentru clubul de fotbal se reduce cu 30% pentru că nu a avut performanţă, municipalitatea va continua finanţarea către clubul de fotbal. Mai mult, dacă CSMS reuşeşte să rămână în Liga I, alocarea bugetară către club va fi suplimentată cu 10 procente, doar pentru a le oferi jucatorilor de la CSMS şi şansa de a vedea „bonusul de succes”.

Astea sunt condiţiile de bun simţ, dar să te duci tu să te ascunzi în spatele legislaţiei sportive „că oricum noi facem ce vrem”, ei bine, nu cred! Faceţi asta, dar făceţi-o pe banii voştrii! Pe banii tăi poţi să faci ce vrei tu, pe banii statului trebuie să te mai supui şi unor reguli de performanţă…”, a spus edilul.

„Ne-am săturat să creştem incompetenţi pe banii noştrii”

Cu toate că edilul Iaşului este la rândul său un iubitor de fotbal, fiind chiar legitimat în liga profesionistă de minifotbal, acesta susţine că lucrurile ar trebui departajate atunci când vine vorba de banul public şi de lipsa de performanţă a unui club plătit din această sursă.

Eu îmi plătesc terenul, eu îmi cumpăr echipamentul sportiv, deci nu mă duc la Primăria Iaşi să mă susţină cu nu ştiu ce. Când dau din banii comunităţii pentru acest sport, trebuie să văd şi rezultate, pentru că pe mine mă va trage comunitatea de mânecă şi mă va întreba unde a fost atenţia mea. Noi, Primăria Iaşi, într-o ligă profesionistă de fotbal nu ne putem permite, pentru că noi nu putem vinde jucători, nu putem cumpăra jucători, şi punct. Ne permitem atât, dintr-o proiecţie bugetară pe care o voi face la anul, ceea ce nu am făcut niciodată pentru că nu am crezut că treaba va fi atât de complicată. Când o să facem bugetul lui 2017, sub premisele unei transparenţe în care cred şi văd şi eu, din mers, că nu există un manual de transparenţă în România, de 26 de ani, spulberată de incompetenţi, aşa că, cu fotbalul, să ne lase puţin în pace că ne-am săturat să creştem incompetenţi pe banii noştrii”, a spus Mihai Chirica.

Milioanele de euro pierdute de sponsori in gaura neagra din Copou

Peste alocările bugetare care vin pentru acest sport, de la minister şi de bugetul local, edilul a atins şi subiectul sponsorilor.

De ce nu se apropie oare nimeni de clubul ăsta de forbal? Pentru că nu a existat niciodata transparenta si nu s-a putut vedea limpede cat s-a dat si cat s-a primit. Negoiţă de la Bucureşti a luat ţeapă, pe româneşte, de câteva milioane de euro. Apoi, a mai fost un domn foarte serios care a pierdut vreo 3 milioane de euro în acest club, pentru că nu a ştiut ce bagă şi ce primeşte, de asta lumea fuge ca împrăştiată de bombe, când vine vorba de acest club. De data asta, eu vreau să fac un mecanism atât de transparent şi de permisiv, încât noi să nu depindem de preşedinte ori de jucătorii care au criteriile  lor de performanţă de care trebuie să-şi vadă. Îi chem şi le dau eu un pahar de vin dacă îl merită, la urmă, fără să pui în niciun fel presiune pe mine, pentru că ţi-ai îndeplinit obiectivele care trebuie să fie rezonabile pe buget. Nu vreau Cupa Campionilor Europeni pe un buget de supravieţuire, dar vreau performanţă pentru cât dăm de la buget”, a mai spus Mihai Chirica.

Nelu PĂUNESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

78 − = 70