Chirica incurajeaza folosirea petardelor de sarbatori. “Da din ce vreti sa pocneasca, din gura?”

0
58

Nu este zi lasata de la Dumnezeu, in care edilul Iasuui sa nu scoata cate o pasarica pe gura. Chiar daca multe dintre perlele sau scaparile edilului sunt inofensive, sunt si cazuri in care reactiile acestuia, cat se poate de oficiale si raportate la situatii reglementate legal, dezarmeaza prin lipsa de respnsabiitate pe care i-o confera functia. Este si problema sutelor de petarde care, desi interzise prin lege, sunt comercializate si pocnite prin cartierele Iasului inca de acum 2 saptamani
Stiti cate duzine de chibrituri am stricat in copilarie, cate injectoare de motoare Diesel, cate zeci de kilograme de carbit, tuburi si degete sfasiate erau dupa sarbatori…? Ce ati vrea sa faca copiii astia acum, sa pocneasca din gura?”, a replicat Mihai Chirica, cuprins de nostalgie, dar nu si de respnsabiitate.
Potrivit legii, sunt interzise deţinerea, utilizarea şi comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice printre care: petardele, bateriile de petarde şi de artificii, petardele luminoase şi bateriile de petarde luminoase, sori rotitori, rachete de diferite tipuri, jeturi luminoase şi pocnitori.
Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”, sustin oficialii IPJ Iasi.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 3 =