Cinema Ateneu a obținut certificatul de clasificare emis de CNC

0
63

La finalul lunii martie, Cinema Ateneu a primit din partea Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) certificatul de clasificare pentru categoria „0”, care atestă calitatea proiecţiilor cinematografice și condițiile de confort și siguranță oferite spectatorilor.

„Încă de la deschidere, una dintre prioritățile noastre a fost să oferim cinefililor o experiență de calitate, atât din punctul de vedere al conținutului oferit, cât și din punct de vedere tehnic. La numai un an, cinematograful a fost inclus în rețeaua Europa Cinemas, care s-a dovedit a fi un partener de încredere și alături de care am organizat evenimente unice în Iași. O altă realizare a venit anul acesta, odată cu înregistrarea în Registrul Cinematografiei și clasificarea sălii la cea mai bună categorie. În momentul de față, sperăm să revenim cât de curând în sala de cinema, cu aceleași filme de calitate, așa cum am obișnuit publicul spectator”, precizează Andrei Giurgia, șef oficiu film în cadrul Ateneului Național din Iași.

Acreditarea a fost obținută în urma analizei unei comisii de specialitate, fiind luate în calcul dotările cinematografului și modalitățile de informare a spectatorilor privind filmele difuzate. Astfel, printre criteriile îndeplinite de Cinema Ateneu se numără: rezoluția imaginii de minim 2K, proiecția digitală de tip 3D, dotări în ceea ce privește luminozitatea și configurarea audio, numerotarea scaunelor, condițiile de ventilare și climatizare, facilitățile pentru persoanele cu dizabilități, alături de alte facilități oferite spectatorilor, precum achiziția anticipată a biletelor și existența spațiilor de deservire.

Acest titlu oferă posibilitatea obținerii unor fonduri pentru dezvoltarea activităților din domeniul cinematografiei și, în același timp, semnifică un pas important în recunoașterea ca cinematograf de artă.

În perioada următoare, în funcție de evoluția situației și deciziile autorităților, publicul de la Cinema Ateneu va putea participa la câteva evenimente cinematografice speciale, unde vor fi incluse filme artistice ce abordează tema sărbătorii pascale și filme de artă.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here