Cinemadur – cinema în aer liber in Parcul Enduro Ranch din Iasi

0
71

În parcul Enduro Ranch din Iași, în fiecare vineri și sâmbătă din luna iunie 2020 se vor organiza proiecții cinematografice în aer liber.

Vineri 5 iunie și sâmbătă 6 iunie 2020 de la ora 21.00 sunt programate primele filme din cadrul evenimentelor “CINEMADUR – Cinema la enduranch”. Amfiteatrul natural înconjurat de pădure ce formează singurul parc natural și de aventură off-road din Moldova este ideal pentru proiecții de film. Specificul ENDURANCH este de nișă – turism experențial, plecând de la o pasiune personală și tocmai de aceea filmele de autor își găsesc locul perfect în acest spațiu neconvențional.

Organizatorii – Enduro Ranch și Compania TRICORP – consideră că acest concept de cinema în aer liber – pe care îl implementează respectând toate reglementările legale în vigoare – poate avea succes și poate reaprinde dorința oamenilor de a se bucura de filme ce nu se pot vedea în mod obișnuit (deși ar trebui) la multiplex sau prin servicii de streaming. În cadrul CINEMADUR se vor proiecta în principal creații românești – lung metraje de ficțiune sau documentare, filme de autor și scurt-metraje.

Tariful pentru fiecare proiecție cinematografică este de 25 de lei / persoană, copiii având intrare liberă. Detalii organizatorice se regăsesc pe pagina dedicată  https://www.facebook.com/events/281424642904201/

Așadar vineri 5 iunie de la ora 21.00 va rula “Păcală”, filmul regizat de GEO SAIZESCU și care a avut premiera în România în anul 1974! Comedia binecunoscută îi are în distribuție pe Sebastian Papaiani, Ion Besoiu, Mariella Petrescu, Dorel Vișan, Octavian Cotescu, Ștefan Mihăilescu-Brăila, Vasilica Tastaman, Ileana Stana Ionescu, Ștefan Bănică…
Ieșenii și nu numai sunt invitați să revadă astfel un film “clasic” într-un cadru natural și absolut neconvențional.

Pentru sâmbătă 6 iunie de la ora 21.00 am pregătit “Milionari de weekend”, film regizat de CĂTĂLIN SAIZESCU și care a avut premiera în România în anul 2004. Varianta pe care o vor urmări spectatorii în parc este remasterizată HDCAM. Pelicula îi are în distribuție pe Andi Vasluianu, Tudor Chirilă, Maria Dinulescu, Mihai Bendeac, Magda Catone, Razvan Fodor…

Ambele proiecții, primele din cadrul conceptului CINEMADUR, au primit acord de difuzare de la casa de producție și distribuitorul NERV FILM pentru ca drepturile de autor și taxele legale să fie plătite de organizatori către CNC (Centrul Național al Cinematografiei).

Celelalte proiecții sunt programate în următoarele săptămâni iar titlurile filmelor alese și „culese” vor fi anunțate în apropierea datelor respective – 12 și 13 iunie, 19 și 20 iunie, 26 și 27 iunie 2020.

Organizatorii îndeamnă pe toți cei interesați să urmărească îndeaproape pagina evenimentului deoarece proiecțiile au loc doar în cazul în care condițiile meteo sunt favorabile, având în vedere că se desfășoară în aer liber.

Reamintim că parcul privat „enduranch” este deschis indiferent de anotimp, zi sau noapte, accesul se realizează pe bază de rezervare iar persoanele juridice și grupurile organizate au prioritate. Adresa parcului este Strada Ana Ipătescu nr.8, Sat Pietrărie, Comuna Bârnova, Județul Iași. ENDURANCH pune accent pe deschiderea către comunitate, pe componentele de educație sportivă, civică și socială dar mai ales pe protecția mediului înconjurător.

 

 

# # #

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here