CJ acordă finantare nerambursabilă pentru proiectele de interes general

0
60

Consiliul Județean a deschis sesiunea de depunere a proiectelor culturale, sociale și de tineret, în vederea obținerii finanțării nerambursabile. Fondurile sunt acordate conform Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general.

Pentru acest an, bugetul este de 375.000 de lei, cultura primind suma de 100.000 de lei, în timp ce 175.000 de lei sunt rezervați proiectelor sociale. Bugetul pentru derularea activităților de tineret este de 100.000 de lei. Eligibile pentru finanțare vor fi proiectele, depuse de persoane fizice sau juridice, care vor reprezenta un beneficiu pentru comunitatea locală.

Prin acest program, se urmărește încurajarea persoanelor fizice, asociațiilor și fundațiilor să propună și să desfășoare evenimente care valorifică și promovează patrimoniului cultural, diversificarea activităților pentru locuitorii din județul nostru și promovarea dialogului intercultural. Totodată, se are în vedere stimularea implicării organizațiilor neguvernamentale în dezvoltarea de servicii sociale, asigurarea condițiilor necesare pentru integrarea socio-profesională a tinerilor și accesului la serviciile de specializare profesională. Beneficiarii programului sunt atât inițiatorii proiectelor, cât și locuitorii din județul Iași care participă la activitățile organizate.

Solicitanții pot depune dosarele până pe 11 aprilie 2018, ora 16, la registratura Consiliului Județean. Evaluarea și selecționarea proiectelor se vor face în perioada 12 aprilie-7 mai 2018, de comisiile de evaluare constituite prin hotărârile Consiliului Județean.

Implementarea proiectelor începe din momentul semnării contractului și nu poate depăși data de 3 noiembrie 2018. Consiliul Județean asigură 90% din valoarea eligibilă a proiectului, dar nu mai mult de 25.000 de lei. Ghidurile solicitantului și toate formularele necesare pot fi descărcate de pe site-ul CJ, www.icc.ro.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

21 + = 31