Clanul senatorului Ionel Agrigoroaei, închisoare cu suspendare pentru falsuri si înselăciune

0
65

Senatorul ieșean Ionel Agrigoroaei a fost condamnat, aseară, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare. Alături de el au mai fost condamnaţi soţia, fratele şi cumnata parlamentarului. Toţi au fost folosit acte false pentru a lua mai multe credite de la Volksbank care au totalizat sute de mii de franci elveţieni, scrie „Ziarul de Iași”.
Agrigoroaei a fost condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Soţia sa, Antonela, inculpată în dosar, a primit şi ea o condamnare de doi ani şi patru luni de închisoare. Fratele, respectiv cumnata senatorului ieşean, Dănuţ şi Laura Agrigoroaei, au fost şi ei condamnaţi la doi, respectiv un an şi patru luni de închisoare cu suspendare. Alte trei persoane, Lăcrămioara şi Stelian Borş, dar şi Mihaela Ducu, au fost şi ele condamnate la pedepse între un an şi trei luni şi un an şi nouă luni de închisoare.
În sentinţa Înaltei Curţi se precizează că fiecare dintre inculpaţi urmează să efectueze şi muncă în folosul comunităţii. Ionel Agrigoroaei, de pildă, va trebui să muncească gratuit 80 de zile. Soluţia Curţii Supreme nu este definitivă şi poate fi contestată cu apel atât de inculpaţi, cât şi de procurori.
Senatorul Agrigoroaei a fost trimis în judecată în 2014, de procurorii Parchetului General. El a fost judecat pentru două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, înşelăciune şi complicitate la înşelăciune, iar soţia acestuia a fost trimisă în judecată pentru trei infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, înşelăciune şi două infracţiuni de complicitate la înşelăciune.
Potrivit procurorilor, faptele ce ar fi fost comise de parlamentar s-ar fi realizat prin intermediul Mihaelei Dana Duduc, fostă angajată la SC Aya Sport SRL în perioada 2003-2009. La firma administrată de soţia senatorului, Duduc desfăşura, printre altele, activităţi de contabilitate şi pe linie de resurse umane. În paralel, arată anchetatorii, Mihaela Duduc desfăşura activităţi şi la alte două firme administrate direct de Ionel Agrigoroaiei, printre atribuţiile sale numărându-se şi întocmirea statelor de plată în format electronic.
Anchetatorii au mai arătat că în octombrie 2007 şi martie 2008, Laura şi Dănuţ Agrigoroaiei ar fi indus şi ei în eroare reprezentanţii Volksbank prezentând adeverinţe în care nu erau consemnate veniturile lor reale. Astfel, cei doi au obţinut credite în valoare de 148.000 de euro, respectiv, 51.000 de euro. Un alt credit ce ar fi fost obţinut în mod similar de către Ionel Agrigoroaei şi Stelian Borş, un asociat de-al său, a fost oferit în baza unor alte adeverinţe cu informaţii false, semnate de Duduc în aprilie şi mai 2008. Atunci, cei doi au obţinut 50.500 de euro. Sumele reprezintă echivalentul în euro a creditelor, acestea fiind acordate exclusiv în franci elveţieni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here