Cod rosu de incompetenta la Iasi: drum judetean surpat la mai putin de o luna de la inaugurare!

0
101

Cel mai mare proiect de infrastructură rutieră județeană din țară, Axa Iași – Suceava, în valoare de aproximativ 100 milioane de euro, se transformă în cel mai mare eșec al conducerii peneliste de la Consiliul Județean.
Senatorul ieșean Maricel Popa a atenționat administrația județeană în mai multe rânduri cu privire la calitatea proastă a lucrărilor și la faptul că nu sunt respectați pașii procedurali de construire, prin modernizare, a unui drum județean.
Se pare că risipirea banului public este o practică deja brevetată în mandatul penelist de la Consiliul Județean Iași. Deși am atras atenția încă din vară că pe acest tronson sunt probleme, iată că ceea ce am spus spus atunci s-a adeverit acum. O porțiune din drum deja s-a surpat, la nici o lună de la recepție.
Așa se întâmplă când lucrurile sunt făcute de mântuială și nu se pune accentul pe calitate. Drumul nu s-a surpat din cauza căderilor de zăpadă, ci pentru că fundația nu a fost făcută corespunzător, nu s-a muncit sistematizat și, mai mult, nu a existat diriginte de șantier care să monitorizeze permanent lucrările.
Din păcate, aruncăm pe apa sâmbetei milioane de euro bani europeni. Dacă execuția va fi la fel și pe celalte două tronsoane, ieșenii nu vor avea nimic de câștigat. Într-un an maxim doi, vor trebui alocați alți bani pentru reparații, de această dată din buzunarele noastre, ale tuturor contribuabililor din județ.
” a declarat senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași.
Axa Iași – Suceava trebuie să fie gata până la finalul acestui an, dar situația lucrărilor ridică mari semne de întrebare: două tronsoane sunt în lucru, iar pe al treilea, recepționat, în urmă cu mai puțin de o lună de zile, au apărut deja surpări ale asfaltului.
Lotul 2 a fost recepționat în data de 23 martie 2023, are o lungime de 20,01 km și include DJ 281D între Coarnele Caprei – Focuri – Gropnița și DJ 281 B între Coarnele Caprei și Belcești.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here