Colecţii în premieră mondială la Kasta Morrely Fashion Week

0
60

Festivalul Kasta Morrely Fashion și-a atins din nou scopul asumat de organizatori de promovare a voluntariatului, cetățeniei active şi rolului civilizator pe care îl au industriile creative.

Seara a treia a festivalului Kasta Morrely Fashion Week a fost deschisă cu o prezentare în premieră internațională a invitatului de onoare al festivalului, ADDY VAN DEN KROMMENACKER, designerul oficial al Casei Regale a Olandei. Acesta a lansat colecția “Out of Africa” pe podiumul profesionist de la Iași, demarând astfel un turneu mondial de prezentare a colecției sale pe marile podiumuri de modă.

Seara a continuat cu prezentarea rochiilor de mireasă MARY STEN, un brand de lux din Iași, autentic și neconvențional, ce exprimă o nouă formă de eleganță. “Brandul Mery Stein este creat din dorinţa de a da un nume reprezentativ ţinutelor noastre, care să reflecte viziunea designerului şi stilul vestimentar propus de casa de modă.”

KASTA MORRELY KIDS a cucerit din nou publicul printr-o prezentare de Teatru de Modă® ce a avut ca tematică Centenarul Marii Uniri.

ADRIANA AGOSTINI din București a prezentat o colecție avangardistă, cu ținute unicat, pline de culoare și strălucire, ce a mizat pe latura artistică și nu pe cea comercială.

ALEXANDRU RAICU din București a fost prezent pe scena festivalului cu cea mai recentă colecție a sa, primavară-vară 2019, intitulată “Bleeding Rainbow”, prezentată și la Paris în timpul Săptămânii Modei. Colecția este puternic inspirată de moda anilor 2000 și vorbește despre diversitate, egalitate și toleranță.

Din partea UNIVERSITĂȚII NAȚIONALE DE ARTE DIN IAȘI, Andrada Pașaniuc a prezentat colecția “Artă – te” inspirată din arhitectura Art Deco a perioadei anilor 1920, iar Crista Dima a purtat spectatorii în mijlocul naturii prin intermediul colecției “Into the wilderness”. Studenții au lucrat sub îndrumarea lect. univ. Ecaterina Marghidan și conf. univ. Cornelia Brustureanu.

Pasionată de modă și artă, tânărul designer ieșean ANDREEA PÎRLOG a lansat cea mai recentă colecție, inspirată de natură și cu o înclinație spre decorativism, culoare și design.

Din partea UNIVERSITĂȚII NATIONALE DE ARTE TIMIȘOARA, ȘTEFAN CEZAR, masterand la Facultatea de Arte și Design, a prezentat colecția ”Shinobi” în colaborare cu Atelierul de încălțăminte MonoShoes. Acest proiect vestimentar abordează lumea Anime-urilor japoneze, pline de culoare, aventură și dinamism.

Designerul LIDIA SELICI din Rep. Moldova a prezentat o colecție memorabilă cu rochii de seară, desprinse parcă din povești. Materialele luxoase, designul original şi rafinamentul ţinutelor au impresionat publicul spectator.

Conform tradiției Festivalului Kasta Morrely Fashion Week, pentru ca publicul spectator să-i cunoască pe cei fără de care nu se poate realiza un astfel de festival de interes general, a ieşit pe scenă backstage-ul serii format din peste 300 de voluntari, manechine, specialiști și parteneri din domeniul industriilor creative.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here