Colegiul Pedagogic intra in reabilitare pana in 2027. Doua firme, din care una in insolventa, platite cu 12 milioane de euro pentru lucrare

0
91

Licitația pentru consolidarea și refuncționalizarea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” a fost finalizată. Primarul Mihai Chirica a semnat raportul procedurii de evaluare a ofertelor depuse la licitație. Dacă evaluarea nu va fi contestată încă o dată, atunci contractul de lucrări va fi semnat cu asocierea Grup Construcții Est SA – Stef Invest SRL (ultima fiind in insolventa) pentru o sumă de 53.339.463,7 lei fără TVA (63.473.961,8 lei cu TVA).

Licitația organizată în cursul anului trecut pentru încredințarea lucrărilor a avut prevedere bugetară de 66.564.617,62 lei fără TVA (79.211.894,96 lei cu TVA) și a atras patru oferte. După evaluarea tehnică și cea financiară, câștigătoare a procedurii a fost desemnată asocierea menționată, dar rezultatul a fost contestat de două ori la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.

Disputa dintre companii a fost tranșată recent de Curtea de Apel Iași, ai cărei judecători au decis că evaluarea Primăriei a fost corectă.

Reamintim că în urma demersurilor făcute de Primăria Municipiului Iași, lucrările de la Colegiul Pedagogic vor beneficia de fonduri de 83.978.855,33 lei de la Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Programul Național Școli Sigure și Sănătoase.

Duratele de realizare a investițiilor sunt estimate la 36 de luni în cazul clădirii liceului și, respectiv, la 24 de luni în cazul cantinei.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 3 =