Comerciantii care isi desfasoara activitatea in spatiile EcoPiata vor plati chirii reduse cu 50%

0
45

În contextul pandemiei COVID-19, care generează efecte negative în domeniul economic, municipalitatea a elaborat un proiect de hotărâre care are drept scop reducerea cu 50% a chiriilor datorate de către operatorii economici sau persoanele fizice care au contracte de folosință a unor spații aparținând SC EcoPiața SA.

Proiectul a fost aprobat în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local, desfășurată în sistem online marți, 14 aprilie 2020.

Documentația care a stat la baza inițiativei stipulează că, începând cu data de 1 aprilie 2020 și până la încetarea stării de urgență pe teritoriul României, se poate acorda o reducere de 50% din cuantumul tarifului de folosință datorat de operatorii economici sau persoanele fizice care dețin contract de folosință asupra unui spațiu, teren, stand la bazar sau tarabă, încheiat cu SC EcoPiața SA și a căror activitate a fost suspendată prin acte normative.

De asemenea, în urma unui amendament depus și aprobat în Consiliul Local, reducerea de 50% se aplică și agenților economici a căror cifră de afaceri a înregistrat o scădere mai mare de 50%.

Proiectul vine astfel în ajutorul comercianților care și-au văzut activitatea afectată în urma aplicării Ordonanței Militare din 21 martie 2020, care prevedea suspendarea temporară a activităților de comercializare a produselor și serviciilor în centrele comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, cu excepția vânzării produselor alimentare, veterinare, farmaceutice și a serviciilor de curățătorie.

Ca urmare a acestor prevederi, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a luat în data de 24 martie 2020 măsura ca bazarul și târgul de cherestea din Iași să fie închise, agenții economici din aceste spații putând vinde doar pe bază de comenzi telefonice sau online.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

76 − 72 =