Compania Orange realizeaza „Harta verde a Iasului”. Sistemul de monitorizare va consta în 22 de senzori montaţi în oraș

0
64

Primarul Mihai Chirica a semnat un contract în vederea realizării unei rețele de monitorizare a calității aerului din oraș. Proiectul „Monitorizare calitate aer, realizarea hărții verzi a orașului” va fi realizat compania Orange România SA în cadrul unui contract în valoare de 61.600 lei, fără TVA, respectiv 73.304 lei, cu TVA.

Sistemul de monitorizare va consta în 22 de senzori montaţi în oraș, o platformă pentru prelucrarea și afişarea informaţiilor transmise de aceștia şi o aplicaţie mobilă care va permite afişarea parametrilor de calitate a aerului în timp real.

Pentru a determina impactul volumului de trafic rutier asupra calității aerului, senzorii vor fi instalați în intersecțiile unde există și sisteme de măsurare a volumului de trafic.

Aplicația și senzorii de măsurare a calității aerului sunt destinați atât reprezentanților Primăriei Municipiului Iași, care vor putea lua decizii privind măsurile care se impun pentru creșterea calității aerului, bazate pe date concrete, corelate cu alte informații și bazate pe analiza istoricului acestora, cât și locuitorilor Municipiului Iași, care vor putea lua decizii privind, de exemplu, locul de petrecere a timpului liber, achiziția unei locuințe etc.

MaRius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here