Computer tomograf de ultima generatie pentru Spitalul de Neurochirurgie din Iasi

0
68

Spitalul de Neurochirurgie  din Iași va  primi de la Ministerul Sănătății un computer tomograf de ultimă generație. Astăzi, la Guvern, Ministrul Sănătății a semnat cu reprezentantul Bancii Mondiale contractele de achiziție de echipamente medicale în vederea dotării  unor spitale județene de urgență.

La nivel național, vor fi achiziționate 14 echipamente computer tomograf (CT), 24 aparate de rezonanță magnetică (RMN) și 21de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN)

Conform contractului, aparatul va ajunge la Spitalul de Neurochirurgie în cel mult șase săptămâni. Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane euro, accesat în anul 2014, a fost deblocat, fondurile începând să fie accesate din anul 2017.

Potrivit ministrului Sanatatii, pe langa acest echipament au fost finalizate si procedurile de evaluare de achiziții de echipamente medicale pentru secția de mari arși de la Iași.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 45 = 52