Concertele de Ziua Romaniei si mesele populare cu mancare la cazan se muta in Piata Palatului

0
76

Ziua Națională a României, 1 decembrie, va fi marcată la laşi printr-o serie de manifestări oficiale de tradiţie, ceremonialuri militare şi religioase, masa tradiţională, dar şi prin deschiderea amenajărilor specifice organizate de Primăria Municipiului Iași cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă.
La ora 9.30, în Sala „Vasile Pogor” a Palatului Roznovanu va avea loc ceremonia semnării oficiale a documentelor de înfrățire a Municipiului Iași cu municipiile Bălți și Hîncești din Republica Moldova. Municipiul laşi este strâns legat de oraşele Moldovei lui Ştefan cel Mare prin istoria comună, tradiţii, limbă şi trăire românească. Evenimentul urmărește întărirea acestor legături prin încheierea de parteneriate şi înfrăţiri între oraşele noastre şi iniţierea de schimburi culturale, economice, academice, sportive, turistice.
La ora 10.00 va începe în Piața Palatului Culturii un spectacol folcloric cu participarea Ansamblului „Constantin Arvinte”, a artiștilor Ștefan Pintilii, Beatrice Duca și a unor tineri artiști.
De la ora 11.00 în Piața Palatului Culturii vor fi organizate ceremonialul militar, depunerile de coroane, serviciul religios, alocuțiunile oficialităților și parada militară.
Programul artistic va fi reluat la ora 12.30, fiind urmat de o masă populară: fasole (de post), cârnați, pâine, vin fiert și ceai.
Aprinderea iluminatului festiv montat cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă va avea loc tot pe 1 decembrie, la ora 17.30, pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, în fața sediului Primăriei Municipiului Iași.
Seara zilei de 1 decembrie se va încheia cu tradiționala retragere cu torțe, cu începere de la ora 19.00.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here