Concurs de creatie literara adresat elevilor din Iasi. Proiectul ,,Incubatorul de povesti’’ a fost lansat la Iasi.

0
60

Primăria Municipiului Iasi, prin intermediul Biroului de Turism, a sustinut astazi, 26 ianuarie, în Sala Mare a Palatului Roznovanu, o conferintă de presă în care a fost initiat proiectul ,,Incubatorul de povesti’’, cu finanțare nerambursabilă în cadrul asistenței puse la dispoziția României prin granturile SEE de către statele donatoare: Norvegia, Islanda și Liechtenstein. Scopul acestuia constă în valorificarea diversității culturale din România în context european.

Această inițiativă se adresează tinerilor pasionați de literatură și cu potențial creativ în beletristică. Proiectul își propune promovarea lecturii în rândul tinerilor precum și încurajarea elevilor de liceu spre a-și manifesta talentul și creativitatea în scris.

,,Elevii vor avea ocazia să participe la un seminar intitulat ,,Introducere în literatura norvegiană modernă și contemporană’’, un atelier de creație și un concurs  literar pentru elevi. Ulterior se va trece la  traducerea lucrărilor în limba norvegiană modernă și tipărirea celor mai reușite creații în revista ,,Magazin de literatură foarte tânără’’, a declarat Anca Zota, manager de proiect.

Calendarul evenimentelor debutează în luna februarie cu seminarul de literatură norvegiană urmat de un concurs de creație literară în martie, ateliere de creație literară în aprilie și finalmente, în luna mai, apariția Magazinului de literatură foarte tânără.

Bugetul total al proiectului este de 60.334 lei, contribuția proprie fiind de 6.636 lei, contribuția națională 8.054 și grantul SEE 45.642 lei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here