Concurs european de scurtmetraje: cum vă imaginaţi restaurarea patrimoniului industrial ieşean?

0
76

Fundaţia Iaşi – Capitală Culturală Europeană, prin rețeaua de instituții și ONG-uri din Europa – My European City (MEC), invită ieşenii să participe la concursul european de scurtmetraje pentru amatori.
Iaşul este partener în reţeaua My European City (MEC) alături de Arad, dar şi Jelgava (Letonia), Nantes (Franța), Szczecin (Polonia) şi Nottingham (Anglia).
În cadrul Zilelor Europene ale Patrimoniului, cineaștii amatori din orașele europene amintite se pot înscrie în această competiție. Pentru realizarea scurtmetrajelor, trebuie avute în vedere clădiri industriale, complexe muncitorești, structuri arhitecturale sau produse tipic industriale.
Peste tot în Europa, exemplele de restaurare a patrimoniului industrial sunt numeroase. Iată câteva exemple:
1. O fabrică de biscuiți din Nantes (Franța)
http://knowing nantes.blogspot.fr/2012/07/unique-place-at-nantes-le-lieu-unique.html
2. Un abator din Madrid (Spania)
www.mataderomadrid.org/new-times-new-architecture.html
3. O fabrică folosită ca studio artistic, Nottingham (Anglia)
http://oldknowfactory.co.uk/
4. O fabrică de cabluri și echipamente telefonice, Helsinki (Finlanda)
http://www.hiap.fi/kaapeli
5. Organizația Nottingham Regeneration, care transformă clădiri vechi abandonate sau degradate în spații utilizabile pentru o varietate de activități
http://www.nottinghamregeneration.ltd.uk/about-nrl/properties-to-let/provident-works, Nottingham (Anglia)
Câştigătorul locului I va participa la un training de realizare de film în orașul Nantes (Franța) în decembrie 2015. Costurile deplasării dus-întors și cazarea vor fi suportate de rețeaua My European City.
Următorii doi câștigători vor primi premii și cadouri de la partenerii MEC.
Regulile competiției
Participanții trebuie să aibă minimum 18 ani, iar durata filmului să se încadreze între 1,30 și 2,30 minute. Se acceptă orice tip de scurtmetraj, inclusiv animație. Participanții vor avea drept de autor asupra propriilor filme. Totuși, prin intrarea în competiție, ei permit, în mod automat, ca MEC să folosească filmul în promovarea și în scopul acțiunilor sale.
Formatul obligatoriu este MP4, iar filmul NU trebuie să conțină dialog!
Scurtmetrajul trebuie să aibă un titlu şi se pot folosi efecte vizuale, muzică, sunete pentru redarea poveștii.
Filmele și datele de contact se pot trimite la adresa contact@myeuropeancity.eu.
Fiecare scurtmetraj intrat în competiție va fi postat pe website-ul www.myeuropeancity.eu, unde va putea fi votat on-line de către public.
Filmele vor fi jurizate și de o comisie a rețelei My European City. Nu vor fi acceptate filmări realizate de profesioniști.
Data-limită pentru înscrieri este 26 octombrie 2015. Câștigătorii vor fi înștiințați pe e-mail pâna la data de 5 noiembrie. Cele mai bune filme vor fi prezentate rețelei My European City în cadrul întâlnirii care se va organiza între 8-10 decembrie 2015 în Nantes (Franța).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here