Concurs interdisciplinar matematică-fizică-ştiinţe, cu participare internatională la Colegiul „Garabet Ibrăileanu” din Iasi

0
77

Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași organizează, în data de 3 martie 2018, Concursul interdisciplinar matematică-fizică-științe „Henri Coandă” (lucrare scrisă individuală) și Nova-concursul „Henri Coandă” (postere – concurs pe echipe), adresat elevilor claselor IV-VIII.

Concursul, cuprins în Calendarul Societății de Științe Matematice din România și în Calendarul Activităților Educative Regionale 2018, aflat la a IX-a ediție, are ca obiectiv general stimularea potențialului creativ al elevilor prin organizarea unor probe interdisciplinare individuale şi în echipă.

Activitățile se desfășoară în cadrul proiectului „Performanța în universul științelor – perspectivă interdisciplinară”, iar la ediția din acest an și-au anunțat participarea, la secțiunea Lucrare scrisă individuală, peste 470 de elevi din județul Iași și din Republica Moldova (Liceul de Creativitate şi Inventică ,,Prometeu-Prim”, Școala Primară de Creativitate şi Inventică ,,Prometeu-Junior”, Centrul Municipal de Excelenţă ICAR – Chişinău). La secțiunea Postere, participă cu lucrări peste 50 echipe de elevi din județele Argeș, Botoșani și Iași.

Competiţia a fost concepută cu scopul de a le insufla elevilor pasiunea pentru disciplinele din aria curriculară „Matematică şi Ştiinţe ale naturii” şi a-i motiva pentru studiul aplicativ al acestora. Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 4 martie 2018, ora 10, în sala de sport a Colegiului Național „Garabet Ibrăileanu”.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here