Concurs Sportiv Studențesc la USV Iași

0
64

Universitatea de Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV Iași, fosta USAMV), organizează cea de a patra ediție a Concursului Național Sportiv Studențesc „FĂ PASUL SPRE SPORT”, în perioada 16-17 iunie 2021. Competiția se adresează atât elevilor cât și studenților și se desfășoară pe două secțiuni sportive: fotbal băieți și volei mixt.

La ediția din acest an și-au anunțat participarea aproximativ 200 de tineri de la 12 unități de învățământ universitar și preuniversitar din zona Moldovei. Astfel, printre participanții din acest an amintim elevii de la Liceul Tehnologic „Petru Poni” din Iași, Colegiul Tehnic de Electronică și Telecomunicații ”Gh. Mârzescu” Iași, Liceul Tehnologic de Transport și Construții, Liceul Teoretic “Dimitrie Cantemir” Iași, Colegiul Tehnic ”Gh. Asachi” Iasi și studenți de la Universitatea Tehnică ”Gh. Asachi” Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Universitatea “A. I. Cuza” Iași și USV Iași.

Scopul general al concursului este acela de a îmbunătăți starea generală de sănătate a tinerilor, controlul indicilor de mortalitate prin promovarea mișcării și a educației fizice prin sport. „Prin organizarea acestei competiții urmărim creșterea gradului de participare activă a studenților și elevilor la activități sportive cu caracter permanent, în interesul păstrării și ridicării nivelului de sănătate fizică, mentală, emoțională, precum și al ridicării nivelului de coeziune, integrare și încredere socială”, a punctat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, Prorector cu activităţi sociale.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here