Condamnare pentru fostul șef al Fiscului Șerban Pop: 13 ani de închisoare pentru o mită de 2,5 milioane de euro

0
77

Curtea de Apel București l-a condamnat la 13 ani de detenție pe fostul șef al ANAF Șerban Pop pentru luare de mită, potrivit portalului instanței. Decizia poate fi atacată cu apel.
El a fost găsit vinovat că a primit mită de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu 2,5 milioane de euro. Instanța a dispus confiscarea banilor.
Confiscă de la inculpatul Pop Serban suma de 2.500.000 euro, suma primita de către acesta cu titlu de mită (…) Menţine masura sechestrului asigurator instituita de DNA prin ordonanţa nr. 205/P/2021 din data de 22.11.2021, până la concurența sumei de 2.500.000 euro”, se arată în decizia instanței.
DNA pus sechestru pe 23 de imobile aflate în proprietatea fostului șef ANAF. Procurorii îl acuză pe Șerban Pop că, în 2008, pe când era vicepreședinte ANAF, ar fi pretins de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu 5 milioane de euro din care ar fi primit în 4 tranșe, în conturile unor companii off shore pe care le controla prin interpuși, suma de 2,5 milioane de euro.
În schimbul banilor, Pop i-ar fi aprobat lui Vîntu restituirea TVA în cuantum de peste 46 de milioane de euro. ”După primirea sumei aferente rambursării, aproximativ jumătate din banii încasați de firma omului de afaceri ar fi fost transferați într-un cont deschis la o bancă din Ungaria, iar de aici către două firme offshore controlate de același om de afaceri. De acolo, 2.500.000 euro au fost transferați mai departe, în conturile unor firme offshore din Cipru controlate de inculpat, prin intermediar”, arată DNA.
mai multe pe g4media.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here