Conducerea UAIC a participat la seminarul la nivel înalt al Grupului Coimbra

0
61

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), reprezentată de prof. univ. dr. Tudorel TOADER – rector și  prof. univ. dr. Ionel MANGALAGIU – prorector pentru programe de cercetare ştiinţifică şi transfer de cunoștințe, a participat în perioada 21-22 octombrie 2021, la Palais des Nations din Geneva,  la  Seminarul la nivel înalt „Grupul Coimbra întâlnește Organizația Națiunilor Unite”, organizat de Grupul Coimbra.

La eveniment au participat rectori și prorectori ai universităților din Grupul Coimbra, reprezentanți ai Organizației Națiunilor Unite (ONU) și ai Comisiei Europene.

Seminarul s-a dorit a fi un forum al dialogului informal despre diplomația științifică, punându-se accent pe impactul obiectivelor de dezvoltare sustenabilă (SDG)  ale Organizației Națiunilor Unite în sfera cercetării.

Lucrările seminarului Grupului Coimbra au avut drept scop încurajarea universităților de a iniția colaborări cu organizațiile internaționale prin intermediul dialogului dintre cercetarea academică, pe de o parte, și cadrul de lucru al ONU referitor la obiectivele de dezvoltare sustenabilă și redefinirea acestuia până în 2030, pe de altă parte.

Afilierea UAIC la Grupul Coimbra, începând cu anul 2007, a contribuit la dezvoltarea unor programe de studiu cu diplomă dublă cu parteneri din rețea (Universitățile Poitiers, Franța și Groningen, Olanda) și la creșterea numărului de proiecte europene la care UAIC este sau a fost partener și care au rezultat din activitatea în cadrul grupurilor de lucru Coimbra.

Grupul Coimbra a fost fondat în anul 1985, ca o asociație a universităților europene multidisciplinare de tradiție și de înalt standard internațional. Grupul își propune să creeze legături academice și culturale pentru a promova, în beneficiul studenților, profesorilor și al universităților membre, internaționalizarea, colaborarea academică, excelența în educație și în cercetare, contribuția în beneficiul societății.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here