Conferințe despre viața și personalitatea unor mari oameni de știință – Galileo Galilei

0
70

Cel de-al doilea eveniment din seria conferințelor „Oameni de geniu în știință” organizate de Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași și Asociația Noua Acropolă Iași va avea loc sâmbătă, 8 decembrie 2018, ora 16.00, și va fi dedicat astronomului și filosofului GALILEO GALILEI.

De la primele experimente despre gravitație, crearea propriului telescop și descrierea Lunii, a sateliților lui Jupiter sau a neregularității imaginii lui Saturn, viața și opera sa au produs un puternic impact asupra lumii, constituind un moment decisiv în istoria științei.

Prelegerea propusă va încerca să aducă la lumină câteva dintre momentele vieții lui Galileo Galiei, precum și modul său particular de a gândi.

Conferința se va desfășura în Sala „Ștefan Procopiu” de la Palatul Culturii. Participarea este gratuită în limita locurilor disponibile. Cei interesați se pot înscrie la numărul de telefon 0741.394.303 sau printr-un e-mail pe adresa na-iasi@noua-acropola.ro.

 „Noua Acropolă” din România este o asociație culturală nonguvernamentală și fără scop lucrativ, înființată în anul 1990. Principalul său obiectiv este promovarea valorilor culturii universale, încercând să le facă mai accesibile omului de azi. În acest sens, asociația susține un program cultural și filosofic vast, organizând cursuri și conferințe pe teme de filosofie, psihologie, istoria religiilor, artă, știință, civilizații vechi, științe hermetice (alchimie, astrologie, matematică sacră) și multe altele, propunând o abordare globală, comparată a filosofiilor, științelor, religiilor și artelor.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here