Consilieri locali din Comisia de Urbanism, slugi ale samsarilor imobiliari

0
71

Consilierii locali de mai sus (foto) au aprobat ieri in Comisia de Urbanism cnstruirea unui bloc cu 7 etaje pe numai 379 mp. Aleşii PSD din comisie s-au dat de ceasul morţii să aprobe controversatul proiect propus de o firmă din siajul membrilor familiei lui Ghiocel Asimionesei, care editează publicaţia „Bună Ziua Iaşi”. Iniţiativa a fost aprobată într-o manieră ciudată, după o ipotetică încheiere de şedinţă. Reporterul „Ziarului de Iaşi” nu a avut acces la votul final. Proiectul a ajuns în Comisie într-un timp record: în mai puţin de 25 de zile de la publicare. Maniera în care a acţionat ieri Comisia de urbanism arată o evidentă dublă măsură în judecarea proiectelor, şi ridică mari semne de întrebare cu privire la adevăratele interese ale unora dintre membri.

Comisia de urbanism a Consiliului Local (CL) Iaşi a picat ieri testul integrităţii. Controlată de PSD, consilierii social-democraţi s-au dat de ceasul morţii să aprobe un proiect ce stârneşte controverse: un bloc cu şapte etaje (ultimul fiind etaj tehnic) pe o suprafaţă de 379 mp, pe str. Hatman Şendrea, cu parcări în sistem multipark. Proiectul constă în construirea de „unităţi de cazare şi locuinţe colective” pe str. Hatman Şendrea nr. 46-48 şi este propus de Grafic Beta Trust SRL, firmă care se ocupă, printre altele, de publicitate la publicaţia „Bună Ziua Iaşi”, controlată de membri ai familiei lui Ghiocel Asimionesei. De remarcat şi rapiditatea cu care proiectul a ajuns pe masa Comisiei de urbanism: planul urbanistic zonal a fost lansat în consultare publică pe 14 noiembrie, acum mai puţin de 25 de zile.

Proiectul a fost aprobat într-o manieră ciudată de către Comisie, care arată posibile înţelegeri în culise. La şedinţă au participat şase consilieri: Paul Boişteanu (PSD, preşedintele Comisiei), Marius Aur (PSD, secretar), Gabriel Harabagiu (viceprimar, PSD), Gabriel Surdu (PSD), Vintilă Iordan (ALDE) şi Ciprian Bostan (PNL)

Maniera în care Comisia a tratat acest proiect a arătat fără urmă de îndoială dubla măsură a unora dintre membrii forului în judecarea de iniţiative urbanistice, şi ridică mari semne de întrebare cu privire la oportunitatea menţinerii Comisiei în actuala componenţă. O problemă la care primarul Mihai Chirica va trebui să reflecteze şi să acţioneze ferm, dacă vrea să arate, aşa cum clamează mereu, că se dezice de legăturile sale neclare atât cu lumea samsarilor imobiliari, cât şi cu controversatele afaceri de presă şi imobiliare legate de familia lui Ghiocel Asimionesei.

Sursa: Ziarul de Iasi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here