Consiliul Judetean Iasi inaugureaza astazi noul ambulatoriu al Spitalului de Neurochirurgie din Iasi

0
74

In aceasta dimineata, Consiliul Judetean a inaugurat noul Ambulatoriu Integrat al Spitalului Clinic de Urgentă “Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iasi. Investitia totala a proiectului a fost de 6.194.605 lei, din care finantarea nerambursabilă a fost de 4.852.591 lei.

Obiectivul general al proiectului l-a constituit îmbunătățirea infrastructurii serviciilor de sănătate din regiunea Nord Est pentru asigurarea populației cu servicii de asistență medicală iar obiectivul specific al proiectului a fost reabilitarea, modernizarea și echiparea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, în vederea îmbunătățirii calității infrastructurii serviciilor de asistență medicală și repartizarea teritorial-regională echilibrată a acestora, pentru asigurarea unui acces egal al cetățenilor la serviciile de sănătate”, a declarat Victorel Lupu, presedintele CJ Iasi

Lucrările de reabilitare realizate în cadrul ambulatoriului, cât și dotarea celor 7 cabinete medicale cu mobilier specific și echipamente medicale de actualitate vor asigura creșterea numărului de consultații în ambulatoriu cu 20 %, reducerea cu 30 % a duratei de spitalizare prin modernizarea serviciilor medicale, cât și creșterea eficienței energetice a clădirii reabilitate cu 10%. Implementarea proiectului conduce la realizarea unui sistem de sănătate modern, eficient, compatibil cu sistemele de sănătate din UE, pus permanent în slujba cetățeanului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here