Consiliul Judetean, institutie care a adus in colaps si scandal national mai multe monumente iesene, preia muzeul de la Mircesti

0
52

În urma unui protocol încheiat cu Academia Română – filiala Iași, casa și mausolelul poetului Vasile Alecsandri de la Mircești vor fi preluate în administrare de către Consiliul Județean, pentru o perioadă de 10 ani, cu posibilitatea de prelungire, în vederea asigurării continuităţii funcţionării muzeului.

Întruniți în ședință ordinară, consilierii județeni urmează să aprobe, miercuri, 26 iunie, un proiect de hotărâre în acest sens, care prevede atribuirea în folosință gratuită către Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) a imobilului compus din casa și mausoleul poetului, pentru menținerea în stare de funcționare a celor două obiective.

Se aprobă preluarea în administrarea Judeţului Iaşi – Consiliul Judeţean Iaşi a imobilului compus din Casa şi Mausoleul Vasile Alecsandri, situat în str. Culturii, nr.348, comuna Mirceşti, judeţul Iaşi, conform Contractului de Administrare nr. 488/08.02.2024 încheiat între Academia Română şi Judeţul Iaşi – Consiliul Judeţean Iaşi, pentru o perioadă de 10 ani, cu posibilitatea de prelungire, în vederea asigurării continuităţii funcţionării muzeului. Se aprobă, totodată, atribuirea în folosinţă gratuită către Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi a imobilului compus din Casa şi Mausoleul Vasile Alecsandri, pentru o perioadă de 10 ani”, se precizează în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here