Continental si Aurora se asociaza ca parteneri pentru a realiza sisteme de transport rutier autonom aplicabile pentru transportul comercial

0
94

Parteneriat exclusiv pentru a face viitoarele generații de sisteme pilot integrate – hardware și software – ale Aurora să fie potrivite pentru mediul comercial. Primul model de afaceri „hardware-as-a-service” din industrie oferit de Continental, bazat pe numărul de kilometri parcurși, se estimează a fi introdus în SUA în 2027
Nikolai Setzer, CEO Continental: “Continental își demonstrează expertiza tehnologică de ultimă generație prin industrializarea primelor sisteme autonome de camioane potrivite în transportul comercial. Împreună cu Aurora, facem un pas important către mobilitatea autonomă
Chris Urmson, CEO Aurora: „Furnizarea de vehicule autonome la scară largă are potențialul de a transforma dramatic transportul modern, oferind accesibilitate, siguranță și eficiență în circulația bunurilor și a persoanelor”
Frankfurt, Germany/Pittsburgh, USA, Timișoara, România, 5 mai, 2023. Companiile tehnologice Continental și Aurora Innovation, Inc. au încheiat un parteneriat exclusiv pentru a livra prima generație potrivită din punct de vedere comercial a sistemului hardware și software integrat și emblematic al Aurora, Aurora Driver. Organizațiile vor proiecta, dezvolta, valida, livra și întreține în comun sistemul autonom adaptat pentru industria de transport rutier. Se preconizează că sistemul va fi disponibil pentru transportatorii și operatorii de flote comerciale din SUA și va contribui la reducerea costurilor pentru a facilita aplicabilitatea la scară largă. Continental va valorifica experiența sa de zeci de ani în dezvoltarea de sisteme pentru soluții auto mai sigure și mai fiabile, cu scopul de a industrializa compania Aurora Driver și a livra întregul set hardware, precum și noul sistem de siguranță. În cazul puțin probabil al unei defecțiuni a sistemului de autonomie primar, sistemul de siguranță este conceput pentru a se asigura că un autocamion fără șofer se poate deplasa în continuare până când ajunge într-un loc sigur.
Mai mult decât atât, Continental va gestiona întregul ciclu de viață al seturilor hardware autonome, furnizate pentru Aurora Driver, de la linia de fabricație până la dezafectare. Prima producție este preconizată pentru anul 2027, după lansarea Aurora Horizon, serviciul pentru camioane pe bază de abonament al Aurora, susținut de Aurora Driver, în 2024.
În cadrul acestui partenariat, echipe din România din cadrul Autonomous Mobility contribuie la majoritatea activităților (management de proiect, concept la nivel de sistem, dezvoltare și testare software) pe care această colaborare le presupune. Toate cele trei locații Autonomous Mobility din cadrul Continental în România (Timișoara, Sibiu și Iași) sunt implicate în proiect.
„În cadrul Continental, suntem mândri să ne demonstrăm expertiza tehnologică de ultimă generație, fiind responsabili pentru dezvoltarea, fabricarea și implementarea kit-urilor pentru sistemul de conducere autonomă și a procedurii de siguranță pentru sistemul de autonomie Aurora”, a declarat Nikolai Setzer, CEO al Continental. „În cadrul acestui parteneriat exclusiv, unim competența noastră în materie de sisteme cu tehnologia autonomă de ultimă generație a Aurora, pentru a realiza obiectivul nostru comun care vizează crearea primelor sisteme aplicabile de transport rutier autonom. Este un pas crucial către mobilitatea autonomă“, a adăugat acesta.

Livrarea de vehicule autonome la scară largă are potențialul de a transforma transportul modern, aducând accesibilitate, siguranță și eficiență în circulația bunurilor și a persoanelor”, a declarat Chris Urmson, cofondator și CEO la Aurora. „Experiența Continental în dezvoltarea și industrializarea sistemelor de conducere automată, combinată cu angajamentul său de a transforma domeniul transporturilor, fac din Continental un partener ideal pentru Aurora. Profunzimea expertizei lor va fi esențială pentru extinderea serviciului de transport rutier autonom al Aurora, Aurora Horizon”, a spus acesta.
Siguranță ridicată, consum redus de combustibil și timpi de livrare mai rapizi
Având în vedere presiunea continuă asupra lanțului de aprovizionare global, soluțiile de transport rutier autonom au potențialul de a contribui la rezolvarea cererii în creștere din prezent și de a ușura presiunea pe care o resimțim astăzi la nivel mondial. Camioanele cu propulsie autonomă au capacitatea de a funcționa non-stop, făcând posibil ca marfa dintre Dallas și Los Angeles (comparabil cu cea dintre Berlin și Madrid) să fie livrată în mai puțin de 24 de ore. Prin urmare, consumul de combustibil poate fi redus cu aproximativ 10%, în timp ce timpul de livrare poate fi redus de până la trei ori în comparație cu cel al unui șofer uman. Având în vedere că, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, la nivel mondial au loc peste 1,35 milioane de decese anuale pe șosele, vehiculele autonome reprezintă o oportunitate de a face mai sigure atât călătoriile pentru milioane de persoane, cât și transportul a milioane de bunuri. Prin această activitate comună, Continental și Aurora se angajează să îmbunătățească metodele de siguranță, să ofere capacități de conducere aplicabile și previzibile prin intermediul Aurora Driver, precum și să eficientizeze utilizarea acestor vehiculelor la scară largă.
Sistemul de transport rutier autonom – punerea în aplicare
În cadrul acestui parteneriat inedit, Continental va fi responsabil pentru kit-urile sistemului de conducere autonomă, care va utiliza un spectru larg al portofoliului extins de produse Continental pentru automobile, de la senzori, dispozitive de control ale conducerii automate (ADCU), calculatoare foarte performante (HPC), unități telematice și altele, până la sistemul complet de siguranță care vizează toate aspectele posibile întâlnite în trafic. Continental va integra aceste componente hardware în capsule ce vor fi furnizate partenerilor Aurora din domeniul producției de vehicule. Acest lucru va îmbunătăți oferta de produse pentru clienții de camioane autonome.
Frank Petznick, Head of the Autonomous Mobility Business Area, care va implementa contribuțiile Continental în cadrul parteneriatului cu Aurora precizează: „Continental și Aurora vor aduce la un nou nivel de servicii piața de transport comercial de marfă, limitată de constrângerile lanțului de aprovizionare în multe piețe din lume. Primul sistem de transport rutier autonom de camioane, aplicabil, oferă oportunități interesante pentru transportul de pasageri în anii următori și deschide calea pentru adoptarea pe scară largă a mobilității autonome.”
Primul model de afaceri de tip “hardware-as-a-service” din industrie
Continental și Aurora au convenit asupra unei relații de afaceri de tip “hardware-as-a-service”, bazată pe kilometrajul parcurs, pentru a furniza clienților sisteme de conducere autonomă sigure, fiabile, prin intermediul platformei Aurora Horizon. Aurora Horizon a fost dezvoltat pentru a oferi un serviciu de conducere mai sigur, mai fiabil, mai previzibil și mai eficient din punct de vedere al costurilor pentru a suplimenta oferta de șoferi umani. Prin intermediul acestui serviciu, transportatorii și operatorii de flote vor putea utiliza mai eficient potențialul flotelor lor de vehicule, vor putea să-și extindă activitatea în funcție de cerere și vor putea contribui la soluționarea problemei actuale a lipsei de conducători auto din această industrie.
Continental și Aurora intenționează să furnizeze soluția aplicabilă partenerilor de producție de vehicule ai Aurora. Se preconizează ca piesele Continental să fie produse și asamblate în unitatea de producție nou construită în New Braunfels, Texas, precum și în altele unități de producție ale companiei la nivel global.
Despre Continental
Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente, inteligente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2022 o cifră de afaceri de 39,4 miliarde de euro și are în prezent aproximativ 200.000 de angajați în 57 de țări și piețe.
Despre Aurora
Aurora (Nasdaq: AUR) oferă beneficiile tehnologiei de conducere autonomă în siguranță, rapid și pe scară largă pentru a face transportul mai sigur, din ce în ce mai accesibil, mai fiabil și mai eficient decât oricând. Aurora Driver este un sistem de conducere autonomă proiectat pentru a opera mai multe tipuri de vehicule, de la semi-camioane care transportă mărfuri până la vehicule de pasageri care transportă și stă la baza Aurora Horizon și Aurora Connect, produsele sale oferite ca serviciu pentru camioane și ride-hailing. Aurora lucrează cu lideri din industrie din ecosistemul de transport, inclusiv Toyota, FedEx, Volvo Trucks, PACCAR, Uber, Uber Freight, U.S.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here