Controale in mijloacele de transport si in piete, pentru depistarea persoanelor fara masti

0
55

Primarul Mihai Chirica a convocat o nouă ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași destinată luării și adaptării unor măsuri de prevenire a răspândirii pandemiei de COVID-19 în Municipiul Iași în condițiile stării de alertă instituite la nivel național și ale evoluției situației sanitare în municipiu, unde coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile raportate la 1.000 de locuitori a urcat astăzi la 4,70.
Măsuri luate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași:
1. Se vor intensifica acțiunile de control al purtării măștii de protecție în mijloacele de transport în comun operate de Compania de Transport Public SA, în mod deosebit în ceea ce privește șoferii și vatmanii, în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 34 / 2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 8 ianuarie 2022, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
2. În vederea asigurării continuității la parametri normali a serviciului de transport public, șoferii și vatmanii Companiei de Transport Public SA vor fi testați săptămânal, în fiecare zi de joi, pentru identificarea eventualelor cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.
3. Se vor intensifica acțiunile de control al purtării măștii de protecție în piețele agro-alimentare, atât de către angajații EcoPiața SA, cât și de către comercianți și clienți.
4. Se vor intensifica acțiunile de control al purtării măștii de protecție de către angajații companiilor municipale care prestează servicii publice (Salubris SA, Servicii Publice SA, Citadin SA, Termo-Service SA).
5. Dată fiind situația sanitară și tendințele actuale, Primăria Municipiului Iași nu va organiza în cursul zilei de 24 ianuarie 2022, în Piața Unirii sau în alte spații publice cu acces necontrolat, evenimente dedicate Zilei Unirii Principatelor Române.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here