Controversatul avocat Alexandru Tudor Bernic a murit in urma unui infarct. A fost cetatean de onoare al Iasiului

0
116

Avocatul ieşean Alexandru Tudor Bernic a încetat din viaţă în urma unui infarct. Sora lui, Carmen Bernic, un cunoscut avocat iesean, fost şef al Baroului, a murit tot de stop cardiorespirator cu 10 ani în urmă. Alexandru Bernic a avut un trecut destul de controversat. Apropiații susțin ca problemele sale medicale s-au agravat în ultima perioada deoarece avea unele probleme cu legea.
Aceasta era cercetat de DIICOT intr-un dosar in care era implicat si Adrian Corduneanu, zis „Beleaua”. Este vorba despre un dosar de înșelăciune cu terenuri. Avocatul a fost acuzat că, după vânzarea terenurilor, banii nu mai ajungeau la proprietari. Numele lui Bernic apare, alături de cel al fostului procuror Radu Moisescu, într-un dosar instrumentat în urmă cu 10 ani de DNA.
Bernic a primit 1.000 de euro de la un ieşean, promiţându-i că va interveni pentru anularea măsurii de indisponibilizare dispusă asupra automobilului BMW 520 al acestuia. Însă banii au fost împărţiţi de avocat cu procurorul Moisescu, iar sechestrul nu a fost ridicat. Avocatul şi procurorul au fost condamnaţi, în 2014, la câte 2 ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă. În pofida trecutului său, Bernic avea să fie desemnat de Primărie, în anul 2019, cetăţean de onoare al Iaşului. (M.G.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here