Cozi de cativa kilometri la vamile Sculeni si Albita. Zece ore de asteptare la granita de est a Romaniei

0
65

Pe intreaga perioada a week-end-ului, cat si in cursul acestei zile, soferii care au vrut sa intre in tara pe la Vama Albita (Vaslui) sau Sculeni (Iasi), au trebuit sa astepte cateva ore bune pentru a trece de controlul vamal.Potrivit aplicaţiei de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, timpul de aşteptare în vama Albita este de aproximativ o oră şi jumătate. În schimb, la Sculeni, cetăţenii din Republica Moldova au de stat în vamă doar 10 minute.
Punctele vamale se aglomerează pentru că studenţii moldoveni se întorc din vacanţă, iar mulţi turiştii trec graniţa pentru a petrece sărbătorile pe rit vechi la noi în ţară. De aceea, atenţia autorităţilor se concetrează, în aceste zile şi asupra graniţei de Est.
Poliţiştii de frontieră vor avea în atenţie şi situaţia de la frontiera de est, unde se aşteaptă valori mai de trafic, prin venirea celor, care, în mod tradiţional, serbează în România Crăciunul şi Anul Nou pe rit vechi. Ca de fiecare dată, recomandăm cetăţenilor să utilizeze toate punctele de trecere a frontierei şi să utilizeze aplicaţia poliţiei de frontieră, care poate fi accesată de pe orice dispozitiv mobil cu acces la internet, care reprezintă un mijloc suplimentar de informare cu privire la timpii de aşteptare din punctele de trecere a frontierei”, a declarat Monica Dajbog, a declarat purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Interne.

UPDATE: 14.30 La aceasta ora, timpul mediu de asteptare pentru trecerea frontierei prin Vama Sculeni este de 10 minute iar in Vama Albita de 40 de minute.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here