Crime fără pedeapsă. Linşajul maiorului Aurel Agache sau cum autorităţile ungare se fac că plouă(FOTO)

0
98

S-au împlinit 25 de ani de la evenimentele din Harghita şi Covasna, atunci când zeci de sedii ale Poliţiei şi Securităţii au fost vandalizate de etnicii secui şi maghiari, iar cadrele din aceste structuri au fost agresate. Şase persoane au murit, unele dintre aceste cazuri fiind de o cruzime ieşită din comun.
Adrian Ursu a vorbit, duminică, la “Secvenţial” despre cazul maiorului Aurel Agache, linşat în decembrie 1989 la Târgu Secuiesc.

Linsajul lui Aurel Agache, şeful departementului economic din Miliţie, evidenţiază sadismul cu care s-au manifestat agresorii în acele zile. Un miliţian extrem de dur, Aurel Agache a devenit ţinta răzbunării, fiind bătut cu pumii şi picioarele, lovit cu diverse obiecte, iar apoi cadavrul său a fost profanat.
Justiţia română a identificat cinci vinovaţi, însă din diverse motive aceştia fie au scăpat de închisoare, fie au executat mici părţi din pedepsele primite.
Dionisie Agaghe, unul din copiii victimei, a vorbit la “Secvenţial”, explicând demersurile sale din ultimii 20 de ani şi cum autorităţile au ales să ignore cazul.
Am încercat din 2002, până în 2012 să obţin, să obligăm cumva statul ungar să ducă la îndeplinire o urmărire penală, după care aceşti oameni să-şi ducă la îndeplinire pedeapsa. Din păcate, statul român şi statul maghiar nu au avut un flux al documentelor foarte coerent şi după câţiva ani au închis cazul. Când i-am reproşat procurorului de caz că unul din martori este la aproximativ 3,5 kilometri de biroul dânsului şi ar putea fi audiat, au spus că pe ei nu-i interesează” a explicat Dionisie Agache.legitimatia-maior-Agache-Aurel-1000legitimatia-maior-Agache-Aurel

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here