Cristian Stanciu, liderul de grup al consilierilor județeni social-democrați din CJ Iași: Ieșiți la tablă, domnule Alexe și dați explicații!

0
79

Liderul de grup din Consiliul Județean (CJ) Cristian Stanciu s-a deplasat astăzi în mai multe zone ale drumului inter-județean Iași – Suceava pentru a vedea care este stadiul lucrărilor, în urma aspectelor negative semnalate ieri de senatorul Maricel Popa. La discuțiile de pe teren au mai participat prefectul Bogdan Cojocaru, reprezentanți ai autorităților locale (Dumitru Tanasă, primarul comunei Belcești, Marius Constantin Baban, viceprimarii comunelor Focuri și Gropnița), dar și locuitori ai comunităților străbătute de acest drum.
„M-am deplasat astăzi în mai multe zone ale acestui traseu, în mod deosebit, pe secțiunea Belcești – Focuri – Coarnele Caprei – Gropnița pentru a vedea la fața locului care este stadiul lucrărilor. În urma discuțiilor purtate cu prefectul Bogdan Cojocaru și cu reprezentanți ai autorităților locale din zonă, dar și cu simpli cetățeni s-au desprins o serie de concluzii pe care le voi supune atenției conducerii Consiliului Județean Iași:
1. Lucrarea nu poate să fie sub nicio formă la 85% stadiu de implementare;
2. Am constatat erori de proiectare, mai ales în ceea ce privește podețele care fac legătura între drumul județean și gospodăriile oamenilor;
3. Există o evidentă lipsă de comunicare între autoritățile județene, locale și constructor (au fost semnalate de către autoritățile locale o serie de probleme care vizează, spre exemplu, realizarea unor trotuare în comuna Belcești care se opresc la mijlocul traseului);
4. Este sau nu desemnat la acest moment un diriginte de șantier?
5. Care este calendarul lucrărilor pentru perioada imediat următoare? (Nici astăzi nu am regăsit pe teren nici măcar un muncitor);
“Din punctul meu de vedere, conducerea Consiliului Județean Iași pare depășită în ceea ce privește implementarea acestui proiect, motiv pentru care voi propune imediat constituirea unei Comisii formată din consilieri județeni pentru a monitoriza și supraveghea execuția lucrărilor. Sper ca lipsa de preocupare demostrată până acum de executiv să nu fie cauzată de multitudinea de dosare penale în care este implicat actualul președinte.
Sunt îngrijorat cu privire la finalizarea la timp a lucrărilor și sper ca ieșenii să nu fie nevoiți să plătească din buzunarele lor pentru oalele sparte de cei care acum se află vremelnic pe poziții de conducere la CJ Iași. Iașul a beneficiat de finanțări consistente în perioada 2016 – 2020 și nu este de dorit să ajungem în situația în care administrația liberală să își bată joc de peste 100 milioane de euro bani europeni și de sute de mii de ieșeni și suceveni care își doresc să circule pe un drum de o calitate optimă.
” a declarat liderul de grup Cristian Stanciu. (M.G.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here